Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussjåføren vil ikke gi fra seg førerkortet

Erkjenner ikke straffskyld for Carl Berner-ulykka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har avhørt den kvinnelige føreren av bussen som var involvert i dødsulykken på Carl Berner i Oslo søndag.

Avhøret ble foretatt tirsdag ettermiddag og kveld, men politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med detaljer om hva hun har opplyst i avhøret.

- Hun har fått kommet med sin versjon av hva som hendte. Hun erkjenner ikke straffskyld for ulykken og har heller ikke samtykket til førerkortbeslag, så saken går dermed videre til påtalemyndigheten, sier fagansvarlig Frode Andreassen i trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Samtykket Flere medier meldte tirsdag at kvinnen motsatte seg å avgi blodprøve etter ulykken, og at hun måtte tvinges til dette.

- Det medfører ikke riktighet. Hun samtykket til at det ble tatt blodprøve av henne, understreker Andreassen.

Kvinnen har formelt status som siktet, ettersom politiet har beslaglagt førerkortet og tatt blodprøve av henne.

- Etterforskningen av ulykken fortsetter for fullt, og vi venter samtidig på svar fra de tekniske undersøkelsene, sier Andreassen.

En mann omkom og tre personer ble skadd i ulykken. Mannen er ennå ikke identifisert.

Venter på rapporter Heller ikke når det gjelder ulykken på Rommen natt til søndag der både bussjåføren og en passasjer omkom, har politiet foreløpig noe nytt å komme med.

- Etterforskningen pågår for fullt også i denne saken, og vi foretar fortløpende avhør av passasjerene. Vi venter på både obduksjonsrapporten og svaret på de tekniske undersøkelsene, sier Frode Andreassen.

(NTB)

IKKE SKYLD: Sjåføren som førte bussen, som var involvert i trafikkulykken på Carl Berners plass i Oslo der en omkom og tre ble skadd, nekter straffskyld. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix
IKKE SKYLD: Sjåføren som førte bussen, som var involvert i trafikkulykken på Carl Berners plass i Oslo der en omkom og tre ble skadd, nekter straffskyld. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix Vis mer