Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussjåfører har fått 500 000 kroner i bøter for mobil-bruk

Ruter har bøtelagt bussjåfører 100 ganger for mobil-bruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hittil i år har Ruter bøtelagt bussjåfører som bruker mobil bak rattet for 500 000 kroner.

I alt har de skrevet ut 100 bøter til busselskapene som kjører for kollektivreise-selskapet.

NRK omtalte saken først.

- Si fra Tallet er for høyt, mener Trygg Trafikk. De oppfordrer reisende som ser at en bussjåfør bruker mobilen bak rattet, om å si fra.

- Først til sjåføren, og deretter til selskapet. I løpet av et par øyeblikk uoppmerksomhet på veien kan en alvorlig ulykke inntreffe, sier kommunikasjonssjef Carina Henske til Dagbladet.

Hun sier denne saken er ekstra alvorlig, nettopp fordi det er yrkessjåfører som er bøtelagt for mobil-bruk.

- Et stort kjøretøy som en buss eller lastebil kan påføre andre trafikanter veldig mye skade. De sjåførene som bruker mobilen bak rattet forstår rett og slett ikke konsekvensene av det de gjør, sier Henske.

Har nulltoleranse Ruter selv har nulltoleranse for mobilbruk under reiser. Kommunikasjonsrådgiver Gro Janborg i selskapet forteller til Dagbladet at de har månedlige møter med operatørene som kjører for dem hvor mobilbruk er et av temaene.

- 100 bøter er for mange, slår Janborg fast, men framholder at dette dreier som om svært få førere med tanke på hvor mange førere som kjører for de ulike operatørselskapene.

- Man må se dette i sammenheng med at det i 2013 ble foretatt 136 millioner bussreiser i Oslo og Akershus, men bussjåfører skal ha fokus på veien og sikkerheten under reisen, ikke mobilen. Vi har nulltoleranse for dette, og veitrafikkloven er klar: dette er ikke lov, legger Janborg til.

Får tips Kommunikasjonsrådgiveren forteller at de har basert seg på tips og henvendelser fra publikum når de hittil i år har skrevet ut 100 bøter.

- Det er ulikt hva henvendelsene inneholder, men noen har dokumentert mobilbruken til sjåførene med enten video eller bilder, sier Janborg.

 KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER:  Gro Janborg i Ruter sier 100 bøter er 100 for mange. Foto: Ruter
KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Gro Janborg i Ruter sier 100 bøter er 100 for mange. Foto: Ruter Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling