Busskaprere fortsatt på frifot

Ingen er pågrepet etter at en buss ble kapret ved Lørenskog natt til i dag. Sjåføren ble ranet og knivstukket før kaprerne forlot bussen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde torsdag kveld fortsatt ikke pågrepet noen av personene som sto bak buss-kapringen.

Tre ungdommer ble pågrepet i Uelandsgate i Oslo ved 04-tiden. Politiet fant et mindre parti narkotika i biloen til de tre ungdommene, men har nå sjekket de tre ut av buss-saken.

- De tre hadde ingen tilknytning til buss-kapringen, og ingen er så langt pågrepet for denne saken, opplyser krimvaktleder Johan Gundersen til Dagbladet :på nettet.

Politiet har avhørt den 26 år gamle bussjåføren på Ullevål sykehus. Hans tilstand er i følge politiet bra, og han skal ha mindre fysiske skader etter knivstikkingen.

Seks ungdommer kapret i natt en buss ved Lørenskog og ranet sjåføren. Etter å ha kjørt busskaprerne fra Lørenskog til Økern, ble sjåføren knivstukket i brystet. Blødende og i sjokk prøvde han å kjøre videre. Da den vinglete bussen ble stoppet av politiet, ramlet den skadde sjåføren ut foran politifolkene.

Bussen var folketom og på vei fra Skjetten mot Lillestrøm da en ung mann av utenlandsk opprinnelse kom på bussen ved Lørenskog. Tenåringen satte en kniv mot bussjåførens strupe, og fem - seks andre ungdommer stormet på bussen.

Bussjåføren fikk beskjed om å slukke lysene i bussen, og busskaprerne ba ham kjøre mot Oslo. Da de unge kaprerne ba bussjåføren stoppe for å slippe dem av ved Økern, reiste bussjåføren seg for å forsøke å sette seg til motverge. Da trakk ungdommene kniv. Sjåføren skal være påført skader i brystet og skulderen.

Guttene tvang deretter med kniv til seg bussjåførens pengeveske, som skal ha inneholdt mellom 4000 og 5000 kroner. De unge ranerne stakk av til fots.

Bussjåføren:  - Jeg kjørte med kniven på strupen
Bussjåføren: - Jeg kjørte med kniven på strupen Vis mer

Den omtåkete bussjåføren kjørte i sikk-sakk videre fra Økern, men ble etter en halv kilometer stoppet av politiet. Bussjåføren falt ut av bussen, blødende og alvorlig skadet.

Sjåfører i Schøyens Bilcentraler A/S er sjokkerte og skremte etter hendelsen. Hovedtillitsvalgt for sjåførene i Schøyens Bilcentraler, Kjetil Tangen, vil nå vurdere å stanse enkelte avganger på sen kveldstid.

- Nå er dette helt nytt, men vi må snakke med politiet. Er dette tilfeldigheter? Er dette faenskap? Vi må finne ut av dette først, før vi tar noen beslutninger, sier Tangen til NRK.

BUSSKAPRING: Bussjåføren ble overfalt på like utenfor Lillestrøm av seks ungdommer som stakk ham med kniv.