Busskrøll for NSB

Toget fra Oslo til Hamar ble innstilt, og passasjerene ble fraktet i buss. Men på Minnesund ble bussen avskiltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg pendler Hamar-Oslo fire ganger i uka og har etter hvert vent meg til en del overraskelser fra NSBs side, sier Hilde Merethe Berg til Hamar Arbeiderblad.

Og overraskende var det nok for de fleste av passasjerene med 17-toget fra Oslo til Hamar i går ettermiddag.

Toget ble innstilt, og NSB satt opp reservebusser som skulle frakte passasjerene trygt fram. På Minnesund ble det bråstopp for bussen fra Oslo Turbiler. Biltilsynet hadde storkontroll, og etter en liten times kontroll av bussen ble den avskiltet på stedet.

- Det er noen dokumenter som mangler, men ny buss kommer snart, forklarte sjåføren for de stadig mer forsinkede passasjerene.

Og etter en ny times venting kom det en ny buss.

- Bortsett fra at bursdagsbarnet sitter hjemme og venter på mor, og maten sikkert er blitt kald, har jeg ikke hatt andre ulemper med denne forsinkelsen, sier Berg. Hun skulle hjem for å feire 16-årsdagen til datteren.

I følge Hamar Arbeiderblad var det skal bussen ha manglet flere dokumenter, men ingen i Oslo Turbiler kunne gi avisa svar på hva som var galt med bussen. Heller ikke i dag var det noen i Oslo Turbiler som kunne svare Dagbladet.no på hva som var grunnen til avskiltingen.

- Vi har bedt om en skriftlig redegjørelse, men har ikke fått det enda, sier direktør i Nettbuss Lillestrøm, Helge Skeie, til Dagbladet.no. Skeie undertegnet underleverandørkontrakten med Oslo Turbiler på vegne av Nettbusskonsernet.

- Hvis noen går med et saftig erstatningssøksmål i magen etter dette, kan de bare svelge det, sier informasjonsansvarlig i NSB, Preben Kolstrup, til HA.

- Men slikt skal jo ikke skje, sier han.

$Nettbuss er et selskap i NSB-konsernet.

BRÅSTOPP: Bussen fra Oslo Turbiler kom ikke lenger enn til Minnesund. Da ble skiltene klippet.