Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussmeklingen på overtid - morgenrutene går som normalt

Partene i bussoppgjøret har forhandlet flere timer på overtid i et forsøk på å unngå at 1.500 bussjåfører går ut i streik. Inntil videre vil morgenbussene gå som normalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingsfristen gikk ut ved midnatt, og partene har foreløpig ikke satt noen ny frist.

- De første morgenbussene begynner nå på sine ruter. De kjører som normalt inntil ny beskjed blir gitt, sier kommunikasjonsansvarlig Ida Langdalen Kristiansen i Yrkestrafikkforbundet til NTB rundt klokka 4.15.

Hun har ellers ikke noe nytt å melde fra forhandlingene, annet enn at «det mekles fortsatt».

12.000 sjåfører Bussoppgjøret omfatter de fire fagforbundene Yrkestrafikkforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet og Jernbaneforbundet, samt de to arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og NHO transport.

Forbundene organiserer over 12.000 bussjåfører. I første omgang er det snakk om å ta ut 1.510 i streik fra torsdag morgen, noe som vil ramme busstrafikk til og fra Oslo lufthavn og flyplassene i Bergen og Trondheim.

Mange ruter rammes I tillegg vil all rutekjøring i Trondheim sentrum stanse. Det samme gjelder Kystbussens rute Kristiansand - Haugesund - Stavanger - Bergen og rutene til Norgesbuss på Østlandet. Også rutene til Unibuss Ekspress vil bli rammet.

Sjåførene mener arbeidsgiverne bryter en ni år gammel avtale om at bussjåførene skal ha opptrapping til et lønnsnivå på linje med industrien. I tillegg krever sjåførene klare retningslinjer for arbeidsdagen. De hevder at de blir utsatt for knallharde rutetider med få pauser. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!