- Busspassasjeren forsøkte å overta styringen

Politiet vurderer å ta ut siktelse mot busspassasjeren som skal ha forsøkt å overta styringen av flybussen som endte i Nitelven ved Skedsmo tirsdag. Sjåføren har forklart at passasjeren tok tak i rattet og styrte bussen mot elven, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den mannlige passasjeren skal ha forsøkt å overta kjøringen av flybussen. Kvinnen som kjørte bussen har fortalt at mannen tok tak i rattet, vred det mot høyre slik at bussen kjørte gjennom autovernet og endte i elven. Hun hadde ikke mulighet til å holde i mot, sier politibetjent Per Kristian Klausen ved Romerike politidistrikt til NTB.

Test mellomtittel

Kvinnen er innlagt på Ullevål sykehus og ble avhørt onsdag kveld. Busspassasjeren er innlagt på samme sykehus med kritiske skader. Tilstanden er ustabil, men ikke lenger livstruende, opplyser Ullevål sykehus.

  Den tragiske ulykken skjedde etter at bussjåføren hadde stanset for å hjelpe mannen, som skal ha vært involvert i et uhell i motsatt kjøreretning.

  - Mannen sto og veivet i veikanten, og bussjåføren stanset og tilbød hjelp, forteller Klausen.

10 000 ofre

Politiet vil avhøre den 26 år gamle busspassasjeren når tilstanden hans er bedre. Det er ikke avklart om mannen var i psykisk ubalanse da ulykken skjedde.

  Politiet vurderer om mannen skal siktes for sin opptreden for brudd på vegtrafikkloven eller straffeloven.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer