Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Busspassasjerer reiste tre timer med død kvinne

Makaber tur for 40 svenske kunst-turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 82 år gammel kvinne fra Skåne ble syk i løpet av en kunstutflukt fra Sverige til Wien, og lå bakerst i turistbussen da hun døde sist torsdag, skriver nettutgaven til Helsingborgs Dagblad i kveld.

Dødsfallet ble oppdaget da bussen stoppet ved et ferjeleie i Rostock i Tyskland. Men i stedet for å tilkalle ambulanse eller varsle politiet, kjørte bussen videre, med den den døde kvinnen på bakerste sete.

En reiseleder og bussjåføren fikk de rundt 40 pensjonistene med seg på at det var en god vurdering å vente med å håndtere problemet. Blant dem var kvinnens ektemann.

Passasjerene handlet blant annet på taxfree-utsalget, kjørte ombord i ferja og fortsatte hjemreisen - i rundt tre timer. Først da ferja la til kai kom politiet, som rykket ut umiddelbart da reiseledren omsider meldte fra om den døde passasjeren.

Ifølge Helsingborgs Dagblad var det ikke noen lege i reisefølget som kunne fastslå dødsfallet. Men de ansvarlige forsvarer den spesielle vurderingen.

- Det kan høres kynisk ut. Men vi var allerede på ferjeleiet da vi oppdaget dette. Jeg og sjåføren ble enige om at vi skulle kjøre ombord. Det hadde blitt så mye byråkrati og ventetid, og vi hadde tross alt en ankomsttid å ta hensyn til, forteller guiden til HD.se.

Svensk politi er ikke helt enig.

- Rent anstendighetsmessig burde lege eller ambulanse ha blitt tilkalt i Tyskland for å sjekke at hun virkelig var død. Beslutningen om å dra ombord i ferja ville jeg aldri gjort som bussjåfør, sier Stefan Krüger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling