Busstreiken avverget

Partene ble i natt enige om å utarbeide ny bransjeavtale for bussjåfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter mekling drøyt fem timer på overtid, ble partene i Norsk Transportarbeiderforbund og Transportbedriftenes Landsforening i morgentimene i dag enige i lønnsforhandlingene.

Den varslede streiken blant bussjåfører på ruter i Bergen, Akershus og Oslo ble dermed avverget.

- Vi ble enige om å utarbeide en ny bransjeavtale for bussjåfører i løpet av året. Denne yrkesgruppen får dermed lønnsnivå på linje med industriarbeidere. Dette er vi meget godt fornøyde med, sier leder Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund.

Også to andre tariffområder fikk en løsning i natt. Lastebilsjåfører og gjenvinningssjåfører får en lønnsøkning på 5,50 kroner per time fra 1. april i år. Lønnsøkningen for busssjåførene vil gå gradvis gjennom flere år, mot en økning i årslønn på rundt 40000 kroner.

Partene var mandag kveld langt fra hverandre, og det var stor fare for at 150000 busspassasjerer måtte finne alternativ transport fra tirsdag morgen.

- Avtalen satt veldig langt inne. Vi tenkte flere ganger i løpet av natta at nå var håpet ute, men takket være en dyktig meklingsmann ble vi enige til slutt, sier Østvold til Dagbladet.no

ENIGE: Her hilser leder Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund i på motpartens forhandlingsleder Arne Buanes i Transportbedriftenes Landsforening (t. h.) før starten av meklingen i transportoppgjøret. På overtid i dag tidlig ble de enige.