Busstreiken trappes opp

Busstreiken trappes ytterligere opp, og fra i morgen blir hele Østfold rammet. Hvis det ikke kommer til en løsning, tas sjåførene i Rogaland og Nordland ut i streik onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Etter at vi reduserte kravet til 10 kroner timen for alle sjåfører utenfor Oslo, har det ikke vært noen bevegelse hos motparten, sier leder i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), Per Østvold, til NTB.

Han kaller tilbudet på 9 kroner timen til sjåfører med fagbrev utenfor Oslo for et skamtilbud.

- Dette gjelder bare cirka 900 sjåfører av 9.000 og for resten har vi bare fått vite at tilbudet er lavere enn 9 kroner. Vi akter ikke å gå til meklingsmannen med et slikt skamtilbud, presiserer Østvold.

Det eneste som kan forhindre en ytterligere opptrapping av streiken nå, er et tilbud som gjør at NTF mener det er interessant å mekle, sier han.

To-sifret beløp

Arbeidstakerorganisasjonene presiserer at

kravet om et to-sifret beløp er et krav om 10 kroner til alle buss- og godssjåfører utenfor Oslo.

- Hvis Transportbedriftenes Landsforening (TL) er villig til å legge 10 kroner på bordet til alle sjåfører utenfor Oslo, kontakter vi meklingsmannen for å få streiken avblåst snarest mulig, sier Østvold. Forutsetningen er også at Oslo-sjåførene og

andre grupper får et godt resultat.

Opptrapping

Fra 23. mai ble streiken trappet opp i konsernet NSB Biltrafikk. Samtlige bussruter og verksteder i Buskerud, Sandnes og Stavanger samt godstrafikken på Møre, i Trøndelag og på Østlandet ble da tatt ut i streik. Opptrappingen rammet også Østfold Bilruter, Hadeland Bilselskap, Helgeland Bilruter og Helgeland Gods.

Fra 24. mai trapper Transportarbeiderforbundet og Rutebilarbeiderforbundet ytterligere opp ved å ta ut Lunds Bussruter i Råde, Halden Trafikk og Norgesbuss Østfold.

Også Østfold fylke er dermed i streik fra 24. mai. Samlet har Norsk Jernbaneforbund, Norsk Transportarbeiderforbund og Norsk Rutebilarbeiderforbund da cirka 6.300 medlemmer i streik. Dette er nær halvparten av alle ansatte i rutebilnæringen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer