Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussulykke i Trysil

Buss med 25 passasjer kjørt inn i bil, fikk ikke bremset på ekstremt glatt vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):

- Bussen var på vei ned en bakke og der sto den noen biler som ikke kom seg videre. Sjåføren fikk ikke stoppet og kjørte inn i den ene bilen. Bussen svingte rundt og nå står den lent i en 45- graders helling mot noen busker, sier operasjonsleder Geir Rygg i Hedmark politidistrik til Dagbladet.no

Politiet fikk meldingen 9.42 og sendte ut flere ambulanser, brannvesen og helikopter. Brannvesenet slo ut et vindu i bussen og evakuerte passasjerene.

- Det er ingen personskade hos passasjerene. De fikk veldig god hjelp av folk på stedet og flere har nå blitt plukket opp av Trysilbussen og kommer seg videre, sier Rygg.

Bussen er fra Estland og var på vei ned fra Fageråsen hytteområde. Ulykken skjedde på en privatvei som går fra riksveg 26 mellom Trysil og Engerdalen.

- Det er ekstremt glatte veier i området nord for Hamar og Elverum. Ambulansene som ble sendt ut kunne ikke kjøre tilbake før veien var strødd, forteller Rygg til Dagbladet.no

Ekstremt glatt: Veiene i nord for Hamar og Elverum er ekstremt glatte på grunn av underkjølt regn. En buss med 25 passasjerer klarte ikke å bremse ned en glatt bakke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!