Bussulykken: Fire av seks nordmenn utskrevet

Bussjåføren og en 25 år gammel norsk kvinne ligger fortsatt på sykehus i Karlstad etter bussulykken i Sverige lørdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 49 år gamle sjåføren skal ha pådratt seg en ryggskade, mens 25-åringen har et brudd i låret, ifølge sykehuset.

De fire øvrige nordmennene - et søskenpar som ble sendt til sykehuset i Arvika og to venninner på 46 år som ble innlagt på Sykehuset Østfold i Fredrikstad - ble alle utskrevet i løpet av lørdag kveld og søndag formiddag.

Får ros

Det var trolig en punktering som førte til at ekspressbussen på vei fra Oslo til Stockholm kjørte av veien lørdag ettermiddag.

- Sjåføren har forklart oss at han tror høyre forhjul eksploderte under kjøring, og at bussen derfor ble dratt til høyre. Han prøvde å holde igjen, men ga til slutt opp. Dermed havnet bussen i grøfta, forteller politiinspektør Bjarne Andersson hos politiet i Karlstad til NTB.

- Hadde sjåføren holdt igjen for lenge kunne bussen veltet, fortsetter Andersson som roser sjåføren for hans opptreden.

Skal undersøkes

Det var totalt 13 personer i bussen da den kjørte av veien. Alle ble sendt til sykehus, men ingen ble livstruende skadd i ulykken som skjedde ved 16.40-tiden lørdag på E 18 ved Långserud i Värmland, tre mil øst for den svenske grensebyen Årjäng.

Ulykkesbussen var bare et par måneder gammel. Den tilhørte Østfold Bilruter, men buss og sjåfør var innleid av Nor-Way bussekspress for å trafikkere ruten Oslo-Karlstad-Stockholm.

- Bussen er nå til tekniske undersøkelser her i Sverige, forteller Andersson.