Bussvideoen viser ingen slag

Men aktor mener voldsvideoen er et viktig bevis i Rusvik-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag la politiet frem overvåkningsvideoen fra bussen der Kjetil ble utsatt for vold. Bildene fra fire ulike kameraer er analysert. Kvaliteten er svært dårlig, men de tre tiltalte, kameratgjengen deres og fornærmede er identifisert og man ser det man antar er slag og spark mot Kjetil Rusvik.


Men ikke at offeret blir truffet av slag og spark.

Tar løpefart og sparker

Videoen viser at den tiltalte 18-åringen med chilensk bakgrunn tar løpefart utenfor bussen og sparker, og enda en gang at han løfter beinet. Men det er mørkt, og veggen på bussen er i veien, så det er ikke mulig å se om sparkene treffer. Eventuelt hva de treffer.

Inne i bussen viser videoen fra et annet kamera at de to andre tiltalte etter tur reiser seg og gjør bevegelser mot Kjetil Rusvik. Den ene gangen rykker han bakover, som om han er blitt slått, og tar seg til hodet. Men nok en gang er det ikke mulig å se om slagene treffer. Det eneste som er mulig å se av vold inne i bussen, er at den tiltalte 20-åringen to ganger dytter Rusvik, og at den nevnte 18-åringen sparker ham i leggen.

- I samsvar med forklaringene

Aktor Johan Øverberg mener at videoen er et viktig bevis.

- Vi ser at to av de tiltalte reiser seg og slår ut mot Rusvik. Det er i samsvar med deres egen forklaring, hvor de erkjenner å ha slått. Det at en øvrig tiltalt sparker, stemmer også med forklaringene til de øvrige tiltalte, sier Øverberg til Dagbladet.no.

LA FREM VOLDSVIDEOEN: Aktor Johan Øverberg gikk i dag igjennom overvåkingsvideoen fra bussen der Kjetil Rusvik ble mishandlet. Her sammen med en av de tiltaltes forsvarer, Harald Stabell. Foto: Anne Marte Blindheim/ Dagbladet
LA FREM VOLDSVIDEOEN: Aktor Johan Øverberg gikk i dag igjennom overvåkingsvideoen fra bussen der Kjetil Rusvik ble mishandlet. Her sammen med en av de tiltaltes forsvarer, Harald Stabell. Foto: Anne Marte Blindheim/ Dagbladet Vis mer

- Videoen sier ikke mye om hva som skjer. Videoen forklarer neppe mer når det gjelder det som allerede er kommet frem, blant annet av min klients erkjennelse av dette slaget, sier den tiltalte 20-åringens forsvarer, Thomas Wyller.

Sprikende vitneforklaringer

To av de tiltalte sa mandag at en tredje tiltalt hadde tatt løpefart og sparket Kjetil Rusvik i ansiktet «som en amerikansk fotball» og kjørte kneet i ansiktet hans. Et ungt, kvinnelig vitne husket også kneingen i ansiktet, men identifiserte ikke den tiltalte som gjerningsmannen. En 19-årig kamerat i gjengen til de tiltalte forklarte også i retten i dag at 18-åringen kneet Rusvik, mens to andre vitner hevdet at de husket svært lite av det som skjedde den fatale kvelden da Kjetil Rusvik ble skadd for livet.

I morgen skal flere vitner avhøres.