Buster arvet villa

Randi Kveim (87) ga bort hele millionarven sin til hjemløse dyr og mennesker i nød. Huset gikk til elghunden Buster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GOL (Dagbladet): For tida bor Buster hos naboer, mens han venter på at leietakerne som bor i matmors gamle hus på Gol skal flytte ut. Og Buster har allerede lagt seg til dyre vaner: Er ikke middagen kylling, og er ikke kyllingen nygrillet, snuser han bare så vidt på matfatet.

Randi Kveim, som døde i juni i år, jobbet i mange år som lektor og språklærer på gymnaset på Gol. Venner som kjente henne forteller til Dagbladet at familien for flere år siden havnet i krangel da en av Randis søstre døde.

Fem til sju millioner

Randi hadde ingen livsarvinger, og ville hindre en ny feide i familien etter sin bortgang. Derfor skal hun ha bestemt seg for å testamentere bort hele formuen sin til det hun mente var samfunnsnyttige formål.

I testamentet, som er satt opp av advokat i 1996, skriver hun i detalj om hvordan verdiene hennes skal fordeles. Dagbladet får opplyst at det trolig er snakk om mellom fem og sju millioner kroner.

Huset på Gol er gitt til Norsk Kennel Klub på betingelse av at det blir brukt som hjem for Buster.

En annen bolig i Nes kommune er gitt til Dyrenes beskyttelse som skal bruke huset til hjem for hjemløse hunder og katter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.