Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Butikk og båthall står i full fyr - hører flere smell

På Fillan kai på Hitra.

HØRER FLERE SMELL: Folk evakueres fra hus i området ved en butikk og en båthall som står i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Foto: Bjørn Rønningen / Hitra-Frøya / NTB scanpix
HØRER FLERE SMELL: Folk evakueres fra hus i området ved en butikk og en båthall som står i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Foto: Bjørn Rønningen / Hitra-Frøya / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk er evakuert fra hus i området ved en butikk og en båthall som står i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Store verdier går trolig tapt i brannen. Det er mye brennbart materiale i butikken, og forbipasserende hører smell og eksplosjoner, ifølge politiet.

- Bygningene som tilhører butikken Alfo er totalskadd, og de brenner trolig ned til grunnen. Brannvesenet prioriterer å forhindre spredning og forsøker å lage en vannmur ved bygget, opplyser operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Bjørn Handegard til NTB. De nærmeste husene ligger 40-50 meter unna, og et par husstander er evakuert på grunn av røyk, ifølge politiet.

Sikrer båter Der er mye brennbart materiale i butikken, blant annet kunstgjødsel og oljeprodukter.

Lokalene tilhørte tidligere Felleskjøpet, og butikken selger fremdeles alle av bedriftens produkter. Alfo eier også en hall som kan oppbevare båter, biler, bobiler og campingvogner, skriver butikken på sine nettsider. Alt er trolig gått tapt i brannen. Redningsskøyta bistår med sikring av båter som ligger fortøyd på stedet, ifølge politiet.

- Butikken ligger like ved havna, og det er derfor vanskelig å redde båtene som ligger nærmest land, fordi det er for varmt der. De går trolig tapt i brannen, sier Handegard.

Usikker årsak Brannen skal ha startet i byggets andre etasje, men det er foreløpig for tidlig å si hva som kan være årsaken til brannen, ifølge politiet.

Det skal ikke ha vært personer i byggene som brenner, opplyser politiet.

Politiet ble varslet om brannen klokken 20.37 mandag kveld.

- Brannen utviklet seg raskt. Da vi kom hit, røyk det kraftig. Plutselig slo flammene gjennom taket, og hele bygget var overtent på kort tid, forteller et vitne til brannen til lokalavisa Hitra-Frøya.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook