Butikkansatt mistet livet i Lillestrøm-brannen

Kay Eddie Roodal (37) identifisert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm/Oslo (NTB- Hege Paulsen): Det var Kay Eddie Roodal (37) som mistet livet i brannen i en blomsterbutikk på Lillestrøm. Politiet tror fortsatt det ligger noe kriminelt bak brannen.

– Vi har nå identifisert den avdøde. Det var Kay Eddie Roodal (37) som mistet livet i brannen. Avdøde var ansatt i blomsterbutikken og har vært savnet siden brannen natt til søndag, sier politiadvokat Tom Danielson i Romerike politidistrikt til NTB.

Han kan foreløpig ikke si noe om dødsårsaken.

– Vi kan ikke fastslå dødsårsaken før vi får tilgang til den foreløpige obduksjonsrapporten. Det får vi først tirsdag, sier Danielson.

Politiadvokaten vil ikke si noe om årsaken til dødsbrannen på Lillestrøm.

– Vi har fått et nærmere begrep om hva som var årsaken til brannen, men jeg kan ikke si noe om det akkurat nå. Vi må holde kortene tett til brystet av hensyn til den videre etterforskningen, sier Danielson.

Politiet på Lillestrøm har fått bistand fra tre brannteknikere fra Romerike politidistrikt og en Kripos-etterforsker med brannhund.

Kriminelt

Politiet jobber ut fra teorien om at det ligger en kriminell handling bak brannen.

– Vi mener det er god grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, sier Danielson.

Han sier til NTB at politiet så langt ikke har noen mistenkte i saken.

– Vi har ingen mistenkte i saken. Vi har heller ingen teori om noe eventuelt motiv, sier Danielson.

Han bekrefter at branntomten ble gjennomsøkt mandag, og at det er gjort funn.

– Vi har gjort beslag på stedet, men jeg kan ikke si hva vi har beslaglagt, sier han.

Ifølge politiet var Kay Eddie Roodal ansatt i blomsterbutikken. Butikken skal være eid av en 43 år gammel mann som hadde et forhold til avdøde.

43-åringen har forklart at han var i Oslo da eksplosjonen skjedde. Han har vært i avhør, men har ifølge politiet ikke kunnet kaste særlig lys over saken.

Pusset opp

Det er Entra Eiendom som eier det 2.000 kvadratmeter store bygget som blomsterbutikken ligger i. Det nyrestaurerte bygget inneholder foruten blomsterbutikken, kontorer og et showroom for Adidas Norge. Skadene etter brannen er imidlertid så store at det ikke kan være noen aktivitet i bygget, opplyste regiondirektør Jon Tallberg i Entra Eiendom til NTB da han var på branntomta mandag.

– Dette er veldig trist. De kjempeflinke gutta i blomsterbutikken hadde nettopp blitt ferdige med å pusse opp butikken sin, og så skjer dette. Hvis det ligger noe kriminelt bak, er det jo helt forferdelig, sier Berit Bielenberg og Connie Holt fra Lillestrøm til NTB.

De to har begge vært faste kunder i blomsterbutikken.

– Jeg hørte et smell på natta, men jeg ante jo ikke at det var så alvorlig, sier Bielenberg, som bor i nærheten av butikken.

(NTB)