Butikkansatt skjøt raner to ganger - får kjeft av sjefen fordi han ikke drepte kjeltringen

- Det var en forferdelig feil å la ham gå, sier den amerikanske butikkeieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke gikk 30 år gamle Joseph Ryan Anderson inn i en butikk i Wilmington, North Carolina i USA. 20-åringen er tidligere dømt for væpnet ran, og har tilbrakt nær 13 år av livet bak murene.

Med et svart tørkle foran ansiktet, og hettegenseren trukket over hodet, løfter han en pistol mot butikkmedarbeideren.

Men Mark Headstrong bak kassa har fått nok. To ganger på ett år har han blitt ranet. Han trekker fram sin egen pistol, og idet raneren tar et skritt mot disken, skyter Headstrong ham to ganger.

- Ber for livet sitt Videoen fra overvåkningskameraet viser at raneren, med skuddsår i beinet og fingeren, ligger på gulvet og ber for livet sitt.

- Unnskyld, unnskyld, du skjøt meg. Vær så snill, la meg gå, sier ransmannen.

Han blir senere anholdt av politiet, og lagt inn på sykehus.

Men butikkeier Musa Agil er slettes ikke fornøyd med medarbeiderens forsvar av kassaapparatet. I et intervju med ACB News' lokaltv-stasjon WWAY3, gjør butikkeieren det klart at dersom han hadde fått viljen sin, ville ikke raneren en gang fått mulighet til å be for livet sitt:

- Han skulle drept ham. Han var for mild, og ville gi ham en ny sjanse. Kjeltringer som dét burde aldri i verden få en ny sjanse. Det var en forderdelig feil av Mark å la ham gå, sier Agil.

På en pressekonferanse etter ranet fastholdt butikkeieren den kompromissløse holdningen:

- Du vil bli hyllet som en helt. Men du ville vært en superhelt om du hadde skutt og drept ham.

Butikkeieren slakter politiet Til lokalavisa Star News kommenterer en talsmann for det lokale politiet at alle som havner i en slik situasjon, bør gi fra seg pengerne, og forsøke å unngå vold.

Ikke uventet slakter butikkeier Musa Agil politiets holdning:

- Hvis denne talspersonen for politiet tror at kjeltringene vil la oss være i fred dersom vi samarbeider og gir fra oss pengene, er jeg selvfølgelig enig i det. Men det finnes ingen garantier for at det skjer, derfor burde politet heller si: Ta livet av dem hvis du får muligheten, for det kan være din siste sjanse.

Og fra den lokale politisjefen er tonen en litt annen. Han viser forståelse med den bevæpnede butikkmedarbeideren.

- Det er uheldig hver gang noen blir skutt, men folk må få gjøre det de er nødt til for å beskytte seg, sier politimester Ralph Evangelous.

- Du vil ikke være et lett bytte Den knallharde butikkeieren håper hendelsen blir stående som en advarsel til alle kjeltringer som planlegger å gjøre brekk i en av hans butikker. Han kommer samtidig med et tips til andre ansatte i bransjen.

- Spør sjefen din om han kan gi deg et våpen. Du vil ikke være et lett bytte, sier Agil.

Ifølge Daily Mail har Mark Headstrong, butikkmedarbeideren som slo tilbake, fått gratulasjoner fra kunder som nå strømmer til butikken for å hedre hverdagshelten.

Selv er ikke Headstrong så begeistret for oppmerksomheten, og sier i et intervju at han er mer opptatt av hvordan det går med sykehusinnlagte raneren.