Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Butikken åpner igjen i dag: - De ansatte er fortsatt svært preget

Coop-sjefen i Finnmark forteller at Håvard Pedersen (18) var en god venn og kollega.

ÅPNES I DAG: Coop Extra-butikken i Vadsø åpner igjen onsdag. Coop-sjefen forteller at de ansatte er svært preget av drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
ÅPNES I DAG: Coop Extra-butikken i Vadsø åpner igjen onsdag. Coop-sjefen forteller at de ansatte er svært preget av drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VADSØ (Dagbladet): Blomstene ligger på trappa foran inngangsdøra til Coop Extra-butikken i Vadsø.

I dag åpner butikken igjen etter å ha vært stengt siden lørdag, da Håvard Pedersen (18) ble drept i Byggmix-avdelingen han jobbet på.

- Det har vært, og er, en vanskelig og svært krevende prosess vi går gjennom. Når man mister en kollega og venn på en så dramatisk måte på arbeidsplassen, oppleves det ekstra vanskelig for dem som jobber der, sier Jan-Ivar Alsén, administrerende direktør i Coop Finnmark, til Dagbladet.

DREPT PÅ JOBB: Håvard Pedersen (18) var på jobb på Coop Extra i Vadsø da han ble drept. Foto: Privat
DREPT PÅ JOBB: Håvard Pedersen (18) var på jobb på Coop Extra i Vadsø da han ble drept. Foto: Privat Vis mer

- Fortsatt svært preget

Mandag ble en 17 år gammel asylsøker fra Afghanistan varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Fortsatt står politiet i finnmarkbyen uten svar på hva som var motivet for drapet.

Drapet på 18 år gamle Håvard preger lokalsamfunnet. Rektor ved Vadsø videregående skole, hvor avdøde var elev, sa til Dagbladet mandag at saken er uforståelig.

Hendelsen har også preget Håvards kolleger.

Alsén forteller at de ansatte har vært fulgt opp siden hendelsen. Han har selv vært i Vadsø de siste dagene for å følge dem opp.

I dag åpner butikken for første gang etter hendelsen. Det kan bli krevende for mange, forteller Alsén.

- Vi har en god dialog med de ansatte. Vi har hatt flere møter med dem. Det å komme tilbake på jobb kan også være god terapi for mange, forteller han og fortsetter:

- De ansatte er fortsatt svært preget av situasjonen.

Alsén ber kunder og spesielt media ta hensyn til de butikkansatte når Coop-butikken åpner.

- Snill gutt

Siden Alsén har vært i Vadsø noen dager, har han også fått høre hvordan avdøde Håvard Pedersen (18) var som kollega.

- Han var en snill, god og livsglad gutt, en god kollega og en nær venn, forteller Coop-sjefen, som legger til:

- Våre tanker og vår dypeste medfølelse går til hans familie.

Da Dagbladet var utenfor butikken tirsdag ettermiddag, lå det to rosebuketter og én orkidé på trappa foran inngangsdøra. Kunder kom kjørende for å handle, men de kom ikke inn. Siden lørdag har det hengt sperrebånd fra politiet foran inngangsdøra.

Tidligere i dag friga politiet lokalet til de ansatte og ledelsen. Da var alle ansatte på plass i et møte.

- Hvordan var stemningen?

- Det er en sterk, men også en god opplevelse. Det samholdet og den felles viljen de ansatte viste til å støtte og hjelpe hverandre gjennom de krevende dager og uker vi nå møter, var imponerende og rørende.

Han forteller at ledelsen fortsatt skal ha løpende dialog med de ansatte i tida framover.

Uten motiv

ETTERFORSKNINGSLEDER: Steffen Andreassen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
ETTERFORSKNINGSLEDER: Steffen Andreassen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

De ubesvarte spørsmålene i saken er mange. Et av dem er hvorfor det var akkurat Håvard Pedersen som ble drept.

På en pressebrifing foran politihuset i Vadsø tirsdag ettermiddag, fortalte etterforskningsleder Steffen Andreassen at de ikke utelukker flere pågripelser i saken.

- Vi kan ikke utelukke at det er flere som kan være involvert i en eventuell planlegging eller organisering av drapshandlingen. Vi utelukker ikke at det kan komme flere siktelser i saken, men vi er sikre på at den siktede personen utførte handlingen, sa Andreassen.

Politiet forteller at selv om de har tatt han de mener er gjerningsmannen, etterforsker de saken bredt. Andreassen sier at de ikke ønsker å kommentere hvorvidt de tror Håvard var et tilfeldig offer eller ikke.