Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Stockholm

Butikken inviterte til røyksalg på varene gjerningsmannen ødela: - Hvor lavt kan man synke?

Åhléns i Stockholm får voldsom kritikk etter å ha invitert til røyksalg samme dag som grusomhetene inntraff. 

SALG PÅ SØNDAG: Den som ville kjøpe produktene som ble skadet i røyken fra lastebilen som tok fire i liv i Stockholm på fredag, ble invitert tilbake på røyksalg førstkommende søndag. Foto: NTB Scanpix
SALG PÅ SØNDAG: Den som ville kjøpe produktene som ble skadet i røyken fra lastebilen som tok fire i liv i Stockholm på fredag, ble invitert tilbake på røyksalg førstkommende søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samme dag som gjerningsmannen i Stockholm kjørte bilen inn i Åhléns City inviterte butikken til røyksalg på varene gjerningsmannen indirekte skadet.

Svenske forbrukere reagerer nå med voldsom avsky mot varehuset.

Åhléns-butikken i Stockholm fikk kraftige skader da gjerningsmannen drapsferd gjennom Drottninggatan kom til en brå slutt ved at lastebilen han kjørte smalt inn i butikken fredag ettermiddag.

Mye av butikkens varebeholdning fikk røykskader i brannen som oppsto, og allerede søndag ville Åhléns lokke kunder tilbake til shoppingen for å kjøpe varene til nedsatt pris. Dét kom fram i en e-post Åhléns sendte ut fredag kveld til medlemmene i sin kundeklubb, skriver Aftonbladet.

DETTE HAR SKJEDD: 7. april kjørte en lastebil inn i en travel handlegate i Stockholm. Video Expressen / Dagbladet Vis mer

Fire mennesker døde som kjent under angrepet i Stockholm fredag, og mange i Sverige har reagert med harme mot butikken, som beskyldes for å forsøke å sko seg på en nasjonal tragedie. Butikkledelsen har nå gått ut og beklaget saken.

På sin egen hjemmeside skriver varehuset at de er lei seg dersom noen har misforstått og forklarer salget slik:

«Av respekt for våre kunder ville vi være tydelige på å fortelle hva kundene kunne forvente seg ved morgendagens åpning. Vi har produkter som er skadet av røyk i varehuset som vi ikke kan selge til full pris», skriver varehuset på sin egen hjemmeside.

Etter forklaringen legger varehuset seg paddeflat, men argumenterer for at e-posten som gikk ut fredag var «informasjonsmail», ikke en oppfordring til å bruke Stockholm-angrepet som en anledning til å kjøpe varer til nedsatt pris:

PANIKK: Dagbladet møtte en preget Niclas Carling, et døgn etter den verste dagen i hans liv. 32-åringen forteller om de traumatiske sekundene, minuttene og timene. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Foto: Christian Roth Christensen / Klipp: Anna Näumann Vis mer

«Vi er veldig lei oss dersom vår informasjonsmail er blitt oppfattet som noe annet enn nettopp det. Det var virkelig ikke vår hensikt».

Søndag morgen opplyser Åhléns at det ikke blir noe salg, skriver nyhetsbyrået TT ifølge Aftonbladet. Varehuset blir stengt til i morgen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Blant reaksjonene Aftonbladet gjengir er krass kritikk av Åhléns.

«At dere ikke skjems! Fy faen! Hvor lavt kan man synke», skriver én på butikkens Facebook-side.

«Noe som kostet flere menneskeliv burde ikke få kalles salgsvarer», skriver en annen, mens en tredje kunde knapt kan tro det hele er sant: «Er dette på ordentlig? Skal dere forsøke å tjene penger på en fryktelig terrorhandling?».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media