VANDALISME: Slik så det ut da Hassan Al Saadi kom på jobb onsdag morgen. Politiet tror at det kan være rasistisk motivert. Foto: Thorbjørn Berg, Dagbladet
VANDALISME: Slik så det ut da Hassan Al Saadi kom på jobb onsdag morgen. Politiet tror at det kan være rasistisk motivert. Foto: Thorbjørn Berg, DagbladetVis mer

Butikken til Hassan rasert for andre gang

- Dette kan være rasistisk motivert, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Da Hassan Al Saadi kom på jobb i går i butikken sin Bamble Asiamat, ble han møtt av et trist syn.

- Alt er ødelagt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg er helt tom i hodet. Det så slik ut da jeg kom på jobb i går, det er helt forferdelig, sier en fortvilet butikkeier til Dagbladet.

Det var Langesunds Blad som først meldte om hendelsen.

«Fuck Utlanding» Butikken er grundig rasert. Alle rom i butikken er berørt, og det meste var ødelagt. Egg er smurt utover gulvene i butikken, glass og krukker knust og ligger strødd over alt. Rissekker kuttet opp og helt ut.

I tillegg til at hele butikken ble vandalisert, var det sprayet «Jævlig Utlanding» og «Fuck Utlanding» på en av veggene.

Al Saadi vet ikke hvor lang tid opprydningen vil ta.

- Jeg må ta alle tingene ut av butikken, så vaske ned alt. I tillegg må alt males, det er saus og egg over alt, forteller Al Saadi, som for det meste jobber i butikken alene.

Al Saadi er så langt alene om opprydningen også, han har heller ikke mottatt noen tilbud om hjelp til opprydningsarbeidet.

- RASISTISK: En av veggene er nedskriblet med "Jævlig Utlanding". Foto: Thorbjørn Berg, Dagbladet
- RASISTISK: En av veggene er nedskriblet med "Jævlig Utlanding". Foto: Thorbjørn Berg, Dagbladet Vis mer

- Det er mange hyggelige folk her, men det er noen som kanskje ikke liker at vi er her. Jeg kommer til å tape mye penger på dette, forsikringen dekker langtfra alt, sier butikkeieren.

- Kan være rasistisk Politiet i Bamble var i butikken i går, de forteller at det ikke er første gang Al Saadi utsettes for hærverk.

- Vi har vært på stedet og sikret oss tekniske bevis, vi følger opp det vi kan i dag, sier Åge Halvorsen, lensmann i Bamble.

Halvorsen forteller at det ikke ble stjålet noe fra butikken, det var bare hærverk. Han har ikke noe spesielt miljø under oppsikt etter hærverket.

- Vi har en tanke om at det kan være rasistisk motivert, men vi har ikke noe spesielt miljø her som skiller seg ut. Det er veldig spesielt at det kun var hærverk og ikke noen vinningshensikt, sier Halvorsen.

Halvorsen opplyser at det var en liknende hendelse i 2008, da konkluderte politiet med at det ikke var rasistisk motivert. Det har også vært flere innbrudd i butikken.

Foto: Thorbjørn Berg, Dagbladet
Foto: Thorbjørn Berg, Dagbladet Vis mer