Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stengte grenser og krise i Qatar får folk til å hamstre mat

Butikkhyller tømmes i Qatar: - Folk handler i panikk

Slik så det ut i en forretning i Doha etter at krisen brøt ut igår.

TOMME BUTIKKHYLLER: Varene ved flere matbutikker i Qatars hovedstad Doha har tomme hyller tirsdag 6. juni, etter at en rekke land har kuttet de diplomatiske båndene til den lille nasjonen. Video: AP DP /CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har aldri sett noe liknende - folk har handlevogner fulle av mat og vann, sa en av de handlende i et Carrefour-kjøpesenter i Qatars hovedstad Doha til Doha News i morges.

Hamstringen er utløst av at Saudi-Arabia og fire andre sunnimuslimske land igår gikk til et diplomatisk brudd med Qatar.

En regjeringsuttalse gjengitt i The Peninsula om at sjø- og landtransport forblir åpne, og at regjeringen har tatt «alle forholdsregler for å sikre normalt liv», har ikke fått slutt på hamstringen.

«Panikkhandel»

I dag melder en rekke medier om et «massivt» handlerush i butikkene.

Blant annet nyhetsbyrået Associated Press viser bilder av butikkhyller som er i ferd med å tømmes, slik du kan se i videoen over.

Noen medier skrev likevel også om at det fortsatt finnes butikker som har rikelig med forsyninger.

Ifølge Arab News skrev folk på sosiale medier om «panikkhandel» i Qatar.

Arab News er basert i Saudi-Arabia, som er toneangivende blant de sunnimuslimske landene som i går annonserte et diplomatisk brudd og stengte grenser til Qatar.

Sunni vs. shia

Det samordnete bruddet anses av blant andre NUPI-forsker Sverre Lodgaard som et forsøk på å tvinge Qatar inn i «folden» av sunnimuslimske land som gjør en felles front mot shia-muslimske Iran.

Ifølge Lodgaard har Qatar hatt en mer «balansert» holdning enn andre sunni-dominerte arabiske land, som anklager sin shia-muslimske erkefiende Iran for å finansiere terrorisme.

Hele Norges coronakart