SVINDLET: Denne butikken i Oslo var et sentralt åsted i skimmingsaken. Foto: DIANA BADI
SVINDLET: Denne butikken i Oslo var et sentralt åsted i skimmingsaken. Foto: DIANA BADIVis mer

Butikksjef dømt for å ha kopiert 300 bankkort

Tre menn dømt for bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tre menn er i Oslo tingrett dømt for bedrageri ved hjelp av såkalt skimming av 300 bankkort i en matvarebutikk på Lindern. Butikksjefen og en ansatt fikk henholdsvis to og et halvt års og ett års fengsel.

Tredjemann, som ifølge dommen skaffet utstyret som ble brukt, fikk den strengeste straffen av de tre, med tre års fengsel. Alle de tiltalte tok betenkningstid etter å ha mottatt dommene, skriver Aften.

De tre svindlet ifølge dommen til seg 2,5 millioner kroner. De må betale tilbake pengene til bankene, som allerede har erstattet kundenes tap.

Tiltalen omfattet bedrageri eller forsøk på bedrageri med 300 kort, men ifølge avisa var det faktiske tallet 900 kort.

De 900 kortene ble kopiert, og en del av de falske kortene som ble laget, ble brukt til å ta ut penger, hovedsakelig i minibanker i London og i Canada i fjor.


(NTB)

BEVIS: Denne bankterminalen ble beslaglagt i etterforskningen. Maskinen hadde blitt manipulert slik at magnetstripen til kortene som er blitt dratt gjennom den har blitt kopiert. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
BEVIS: Denne bankterminalen ble beslaglagt i etterforskningen. Maskinen hadde blitt manipulert slik at magnetstripen til kortene som er blitt dratt gjennom den har blitt kopiert. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD Vis mer