ÅRHUS: En assisterende butikksjef ved en butikk i Århus har fått flere tilbakemeldinger etter at han la ut et innlegg om en uhøflig kunde på Facebook i går. Foto: Google Streetview
ÅRHUS: En assisterende butikksjef ved en butikk i Århus har fått flere tilbakemeldinger etter at han la ut et innlegg om en uhøflig kunde på Facebook i går. Foto: Google StreetviewVis mer

Butikksjef langer ut mot uhøflig kunde:
- Hun innrømmer feilen og sier hun skal rette opp. Det stopper deg ikke

Dansk butikksjef roses for innlegget sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere danske kjøpmenn har de siste månedene fått god respons på handlingene sine.

Først ut var Ramus Erlandsen, kjøpmann ved en Rema 1000-butikk i Hillerød. Han delte i slutten av mai et innlegg på Facebook, hvor han raser mot en kunde som oppførte seg ufint mot en av de ansatte.

SE ALLE DE FEMMØTTE: Butikksjef Brian Foged Lind på Rema 1000 i Århus ville heller gi vekk maten enn å kaste den. Mange mennesker møtte opp, og alt ble revet vekk på ti minutter. Video: Biran Foged Lind Vis mer

Ikke lenge etter kom en kjøpmann ved en Rema 1000-butikk i Risskov i Århus på banen.

Han fant seg ikke i å måtte kaste mat som helt fint kunne spises. Derfor inviterte han på gratisfest.

Denne uken er det en assisterende butikksjef ved en butikk i Frederiksgade i Århus som fanger oppmerksomheten.

Etter at en av hans medarbeidere opplevde urettferdig behandling av en av kundene, la Daniel Madsen ut et innlegg på butikkens Facebook-side.

Var selv vitne til hendelsen

«Hei! Ja, du! Du vet hvem du er. Du var nede i butikken og handlet i dag for circa en time siden. Du ser at alle kassene våre er i drift, alle medarbeidere har det travelt med å betjene kunder og at det er kø. Du kommer til ekspedienten i kasse 1. Ekspedienten gjør en feil, da et nedsattklistremerke har falt av en vare sånn at du ikke får rabatten du skulle ha hatt. Dette gjør deg så sinna at du roper til kasseekspedienten. Du ser at hun blir forskrekket og at hun raskt får tårer i øynene av de harde ordene du etterpå serverer henne. Hun innrømmer feilen og sier at hun skal rette opp. Det stopper deg ikke».

Ifølge Madsen skal kunden ha blitt enda surere på kassereren. Til Berlingske Tidene forteller han at han selv så hva som utspilte seg fra en annen kasse.

«Ekspedienten forteller deg at hun har ADHD og at hun fort kan bli stressa, så hun ber deg gi henne en sjanse til å få tid til å rette opp feilen i systemet og gi deg pengene tilbake. Etterpå roper du at hvis hun har ADHD burde hun slett ikke jobbe her».

Kvinnen i kassa skal som følge av kundens ord ha begynt å gråte og ha bedt personen om å slutte å prate til henne på den måten.

Flere andre kunder skal ha grepet inn og prøvd å få kunden til å roe seg ned. Etter en stund forlater vedkommende butikken.

Håpet at andre ville oppmuntre

«Ekspedienten fortsetter arbeidet i kassa lenge etter at du har gått. Hun er fortsatt lei seg over det som har hendt. Flere kunder henvender seg til henne og roser henne. De forteller henne at hun taklet situasjonen på en god måte, men hun er fortsatt lei seg. Du ødela dagen hennes og gjorde mer skade på humøret hennes enn du er klar over».

- Etterpå så jeg at hun satt og smilte, men med masse tårer i øynene, sier Madsen om humøret til den 35 år gamle ekspedienten, etter at hun hadde fått trøst fra andre kunder.

HVEM BRYR SEG?: En jente med downs syndrom settes bak pølsedisken på en bensinstasjon. Griper noen inn når jenta møter på en ufin kunde? Video: TV2 Vis mer

«Når du leser denne teksten har du forlengst oppdaget at det er deg jeg skriver om. Jeg vet ikke hvordan du har det nå. Du ødela en persons dag, en person som ellers gjør sitt beste på jobb og som gjør en fantastisk innsats overfor kundene våre. Hun har ADHD, det er sant. Men på tross av utfordringene gjør hun det så fantastisk, og hun har LIKE mye rett til å være her som alle oss andre».

- Jeg kan ikke forestille meg hvor forferdelig hun hadde det der og da, så jeg skrev egentlig oppslaget i håp om at det var kunder der ute som ville henvende seg til oss eller gi henne noen oppmuntrende ord som kunne gjøre henne glad igjen, sier assisterende butikksjef til den danske avisa.

Og det klarte han. Etter å ha publisert det opprinnelige innlegget, la Madsen inn en oppdatering hvor han takker for all støtte og oppmuntring medarbeideren har fått.

Innlegget er nå delt mer enn 1800 ganger, og i kommentarfeltet har hundrevis kommet med gode ord.

I starten av juni ba Dagbladet lesere om å sende inn sine verste og beste kundeopplevelser. Syv historier er samlet her.