Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Butikksjef spilte bort 890 000 fra pengeposer på nettpoker

Dømt til fengsel for grovt underslag i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tidligere sjef ved en dagligvarebutikk i en by i Hordaland er dømt til ni måneders fengsel, hvorav tre måneder betinget, etter at han gjennom to år gjorde underslag for nesten 900 000 kroner fra butikken.

Ifølge mannens uforbeholdne tilståelse, ble pengene brukt til poker og nettspill.

Den dramatiske spillavhengigheten skal ha skutt fart da butikksjefen  vant rundt 100 000 kroner i en pokerturnering. Da han tapte mer enn han vant i fortsettelsen, begynte han å ta penger fra butikkdriften ved å bestille inn mer vekslepenger enn det var bruk for.

Etterhvert som spillingen økte i omfang tok han kontanter fra butikkens oppgjørsposer til innsatsen. Ifølge forklaringen skulle pengene etter planen betales tilbake når gevinstene kom, men tapene fortsatte.

«Han visste at det var mellom 450 000 og 500 000 kroner han hadde tatt fra oppgjørsposene i tillegg til vekslepengene han hadde brukt. (...) Han søkte hjelp i spilletelefonene og fikk gode råd om hvordan han kunne slutte med spilling», heter det i tingrettsdommen.

Mannen gjorde også forsøk på å skaffe penger lovlig for å betale tilbake pengene, uten hell.

Butikkjedens mistanker om underslag ble bekreftet da et sikkerhetsselskap i slutten av 2011 gjennomførte kontroll ved den aktuelle butikken på oppdrag fra eierne.

- Retten vil påpeke at underslag av en slik størrelsesorden utført av en butikksjef framstår som et grovt tillitsbrudd. Allmennpreventive hensyn må etter rettens oppfatning veie tungt i en sak som dette, heter det i dommen.

Tingretten mener beløpet er så langt over grensa for hva som skal tilsi ubetinget fengsel, at det ikke var aktuelt å la mannens tilståelse og vanskelige livssituasjon føre til en annen reaksjonsform.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media