Butikktaket knakk under snømassene

Sju personer holdt på å måke snø da de kjente at taket gav etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Taket på Europris på Lund i Kristiansand gav i dag etter for snømengdene som hadde lagt seg etter flere dager med ekstremt snøvær på Sørlandet. Taket knakk i det sju personer var på toppen for å forsøke å måke vekk de store massene med snø.

- Sprinkleralarmen ble utløst, dermed rykket vi ut. Da vi kom frem så var det ikke så mye for oss å gjøre, sier brannmester Bjarne Lund ved Kristiansand brannvesen til Dagbladet.no.

Det var ingen mennesker inne i butikken da snøen ble for tung og knakk taket like før klokken 16 i dag. Den var stengt for at medarbeidere skulle få måkt taket for å prøve å unngå det som likevel hendte da de sju var der.

De skal ha merket at taket holdt på å gi etter og kom seg unna i tide, og ingen ble skadet, opplyser Lund.

Taket er knekt og en del snø har kommet inn i bygningen. Dessuten ble det lekkasje da sprinkler-systemet gav etter sammen med taket. Vannet er nå skrudd av, men mest sannsynlig har det blitt en del vannskader inne i butikken.

Den siste uken har det kommet store mengder snø på Sørlandet, noe som har skapt åde vanskelige kjøreforhold og fare for ras. Politiet har advart mot at tak kan kollapse under de store massene, som når det blir varmere i været, også vil bli våtere og tyngre, og oppfordrer derfor folk til å måke takene sine

ENORME SNØMENGDER: Taket på Europris på Lund i Kristiansand klarte ikke å holde stand mot snømassene. Butikken var tom da hendelsen fant sted. Foto: MARTIN BJERTNESS
ENORME SNØMENGDER: Taket på Europris på Lund i Kristiansand klarte ikke å holde stand mot snømassene. Butikken var tom da hendelsen fant sted. Foto: MARTIN BJERTNESS Vis mer
FREMDELES PÅ PLASS: Taket kollapset ikke fullstendig, men er påført store skader.
SNØMÅKING: Medarbeidere var på taket for å måke, da de kjente at det holdt på å gi etter og dermed kom seg unna før taket knakk.