Butikktyv stakk av i rullestol

Da tyven ble oppdaget på Mega-butikken, ga hun full gass med rullestolen. Under flukten ristet hun av seg hele tre vektere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): - Det er nokså flaut at en gjeng med mannfolk ikke klarer å stoppe ei dame i rullestol. Vi har tatt skurker på 100 kilo og lagt dem i bakken utenfor her. Men dette ble for tøft, sier Geir Inge Nes og Asle Hellvik.

De Coop-ansatte gutta er både oppgitte og lattermilde etter det som skjedde på Brueland-senteret i Sandnes i går ettermiddag.

Den kraftige kvinnen i 30-årsalderen med mørkt, stripete hår, ble anholdt idet hun kjørte gjennom kassa med varer hun ikke hadde betalt for.

Da satte hun full fart på rullestolen og braste inn i skyvedørene til hovedinngangen så glasset singlet.

- Jeg hørte braket og løp etter henne. Hun ga bånn pinne og enset ingenting, forteller Geir Inge Nes.

Bitt i hånda

Ute på veien fikk hun hjelp av en venn, som truet Nes til å oppgi jakten.

Men Hellvik og to vektere fra vaktselskapet Pegasus jogget etter henne den drøye kilometeren til Sandnes sentrum.

På veien ringte de politiet. Men de hadde ingen biler i nærheten, så vekterne fikk beskjed om å skru av tenningen på rullestolen og holde henne der inntil videre.

- Da jeg prøvde å ta nøkkelen, grep hun tak i hånda mi og beit meg i tommelen. Da hun begynte å slå meg i ansiktet med den andre hånda, måtte jeg slippe nøkkelen, forteller Hellvik.

Mange vitner

Etter hvert dukket tyvens venn opp igjen, og hjalp henne til å få et forsprang gjennom den sentrale gågata i Sandnes. Så ble hun borte.

Selv om politiet i går kveld ikke kjente kvinnens identitet, tror operasjonsleder Tom Knudsen ved Rogaland politidistrikt at saken likevel vil bli oppklart.

- Det var mange vitner, og flere av dem har sett henne før. Vi har også videoopptak fra kjøpesenteret, sier Knudsen.

OVERMANNET: Geir Inge Nes og Asle Hellvik hadde lite å stille opp med da en kvinnelig butikktyv skulle stanses i går. Selv om hun satt i rullestol, stakk hun av fra flere mannlige vektere.