Butt-saken skal behandles på nytt

Stavanger tingrett vil ikke varetektsfengsle Zahid Mahmood Butts svoger (56) og niese (33). Politiet har påkjært kjennelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både svogeren og den 33 år gamle datteren hans er siktet for falsk forklaring i forbindelse med Butts forsvinning. Politiadvokat Arvid Malde ba om fire ukers fengsling med fullt brev- og besøksforbud og to ukers isolasjon for begge de siktede. Malde sier han tar saken til etterretning.

- Politiet mener kjennelsen ikke er korrekt, fordi vi mener det er fare for bevisforspillelse i saken, sier Malde til NTB.

Politiet har påkjært kjennelsen. Dermed blir de to likevel sittende fengslet til Gulating lagmannsrett har behandlet spørsmålet.

- Jeg er ikke overrasket over det resultatet retten har kommet fram til, sier advokaten til Butts niese, Odd Rune Torstrup, til NRK.

Torstrup mener politiets begrunnelse for å begjære varetektsfengsling var svært tynn.

Fengslingsmøtene i Stavanger tinghus onsdag gikk for lukkede dører.

PC og mobil

Det var Butts svoger som møtte til rettsmøte først onsdag formiddag. 56-åringen skal ha vært den siste som så Butt, og svogerens forklaring har stått sentralt i etterforskningen av forsvinningen.

Svogeren sier at han 9. juli betalte gjeld på 100.000 kroner til Butt, hvorav 25.000 kroner ble tatt ut fra datterens konto. Ifølge VG skal politiet ha reagert på at bankutskrifter viser at de 25.000 kronene ikke ble hevet fra kontoen før tre dager etter at Butt forsvant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer