Buzz Aldrin innlagt på sykehus etter å ha blitt evakuert fra Sydpolen

Den 86 år gamle astronauten fikk problemer på Sydpolen-tur.

STABIL: Buzz Aldrin ble lagt inn på sykehus etter at han ble evakuert fra Sydpolen. Her sammen med manageren Christina Korp. Foto: Twitter
STABIL: Buzz Aldrin ble lagt inn på sykehus etter at han ble evakuert fra Sydpolen. Her sammen med manageren Christina Korp. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere astronauten Buzz Aldrin er i stabil tilstand på et sykehus på New Zealand etter at han måtte evakueres fra en tur til Sydpolen av helsemessige årsaker.

- Han har væske i lungene, men har reagert positivt på antibiotika og blir holdt inne på sykehuset for observasjon, opplyser turselskapet White Desert i en pressemelding.

86-åringen, som i 1969 ble det andre mennesket til å sette sine bein på månen, besøkte den amerikanske forskningsstasjonen Amundsen-Scott South Pole Station som del av en turistgruppe da helsetilstanden forverret seg.

Han ble i første omgang fløyet til den amerikanske McMurdo-basen på sørspissen av Rossøya, og deretter fløyet videre til Christchurch i New Zealand.

Aldrins manager, Christina Korp, har lagt ut et bilde på Twitter hvor hun smiler ved siden av Aldrin, som ligger i en sykehusseng.

- Etter 24 utmattende timer er vi trygge i New Zealand, skriver hun.

Hendelsen har ført til en voldsom oppmerksomhet rundt den tidligere romfareren, og apparatet rundt ham opplyser at dette har ført til at nettsidene hans har vært nede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer