Buzz Aldrin innlagt på sykehus etter å ha blitt evakuert fra Sydpolen

Den 86 år gamle astronauten fikk problemer på Sydpolen-tur.

STABIL: Buzz Aldrin ble lagt inn på sykehus etter at han ble evakuert fra Sydpolen. Her sammen med manageren Christina Korp. Foto: Twitter
STABIL: Buzz Aldrin ble lagt inn på sykehus etter at han ble evakuert fra Sydpolen. Her sammen med manageren Christina Korp. Foto: TwitterVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere astronauten Buzz Aldrin er i stabil tilstand på et sykehus på New Zealand etter at han måtte evakueres fra en tur til Sydpolen av helsemessige årsaker.

- Han har væske i lungene, men har reagert positivt på antibiotika og blir holdt inne på sykehuset for observasjon, opplyser turselskapet White Desert i en pressemelding.

86-åringen, som i 1969 ble det andre mennesket til å sette sine bein på månen, besøkte den amerikanske forskningsstasjonen Amundsen-Scott South Pole Station som del av en turistgruppe da helsetilstanden forverret seg.

Han ble i første omgang fløyet til den amerikanske McMurdo-basen på sørspissen av Rossøya, og deretter fløyet videre til Christchurch i New Zealand.

Aldrins manager, Christina Korp, har lagt ut et bilde på Twitter hvor hun smiler ved siden av Aldrin, som ligger i en sykehusseng.

- Etter 24 utmattende timer er vi trygge i New Zealand, skriver hun.

Hendelsen har ført til en voldsom oppmerksomhet rundt den tidligere romfareren, og apparatet rundt ham opplyser at dette har ført til at nettsidene hans har vært nede.

(NTB)