ANDRE MANN PÅ MÅNEN: Søndag la Buzz Aldrin (85) ut flere dokumenter fra månelandinga i 1969 på sosiale medier, blant annet reiseregninger. Foto: NTB SCANPIX/@therealbuzz
ANDRE MANN PÅ MÅNEN: Søndag la Buzz Aldrin (85) ut flere dokumenter fra månelandinga i 1969 på sosiale medier, blant annet reiseregninger. Foto: NTB SCANPIX/@therealbuzzVis mer

Buzz Aldrin leverte reiseregning etter verdens første ferd til månen

Fylte også ut tollpapirer for månestøvet han tok med hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1969 ble han det andre mennesket i verden som satte sin fot på månen, like bak Neil Armstrong.

I dag er Buzz Aldrin, som egentlig heter Edwin Eugene Aldrin Jr., 85 år gammel, men er fortsatt like interessert i verdensrommet - i alle fall om vi skal tro Facebook-siden hans.

Søndag la han ut et mimrebilde fra den mye omtalte måneferden på sosiale medier, som viser at selv en månelanding ikke kommer uten papirarbeid.

REISEREGNINGER: Må også fylles inn om man skal reise til månen. Foto: @therealbuzz
REISEREGNINGER: Må også fylles inn om man skal reise til månen. Foto: @therealbuzz Vis mer

Bildet viser nemlig Aldrins reiseregninger fra turen.

• Se dokumentene nederst i artikkelen.

Fra Texas til månen Astronauten krevde å få tilbake 33,31 dollar, nesten 300 norske kroner, for turen fra Houston, Texas, til månen, og tilbake. Ifølge Quartz.com tilsvarer det rundt 215 dollar, rundt 1800 kroner, i dag.

Og reiseregningene er sirlig utført. Det står blant annet skrevet at turen gikk fra Houston, Texas, til Cape Kennedy, Stillehavet, Månen, Hawaii - og tilbake.

Et annet dokument Aldrin har lagt ut på Facebook viser at de to astronautene også måtte fylle ut tolldokumenter for det de tok med seg tilbake: Månesteiner og månestøvprøver.

Ble satt i isolasjon Ifølge skjemaet fikk de to astronautene heller ingen sykdommer på turen, bortsett fra flysyke og småskader.

Da Armstrong og Aldrin var vel hjemme fra reisen ble de plassert i karantene i 21 dager, på grunn av en frykt for at de hadde tatt med seg ukjente sykdommer på veien.

På Twitter har Aldrin lagt ut bilder av draktene de måtte ha på seg da de var i isolasjon.

«Store drakter slik at månestøvet vi tok med tilbake ikke skulle gi menneskene på jorda våre månebakterier. Jeg har alltid syns at det er morsomt at fillene vi brukte til å tørke oss med, som var fulle av månestøv, ble sluppet i havet. Slik at de stakkars undersjøiske skapningene skulle få bakteriene i stedet», skriver Aldrin på Twitter til bildet av mennene i draktene.