Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bybanen i tunnel og forlengelse av Fløyfjellstunnelen

Byrådet i Bergen har gjort nok en helomvending i bybanesaken: Dagens motorvei i Ytre Sandviken flyttes inn i en forlenget versjon av Fløyfjellstunnelen.

FORLENGER BYBANEN: Byrådet i Bergen forlenger bybanen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FORLENGER BYBANEN: Byrådet i Bergen forlenger bybanen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den løsningen vi anbefaler bystyret, er at vi vedtar en forlenget versjon av Fløyfjellstunnelen, sa byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) på en pressekonferanse torsdag, skriver Bergens Tidende.

Da byrådet med Arbeiderpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti tiltrådte i 2015, ble det fastslått at Bybanen skulle legges til dagens motorvei i Ytre Sandviken, og at bilene burde flyttes inn i en forlenget versjon av Fløyfjellstunnelen.

Men like før jul førte kostnad og usikkerhet rundt prosjektet til at byrådspartiene gikk inn for fortsatt biltrafikk på motorveien, mens Bybanen blir lagt i tunnel. Store protester fra beboere og nye utredninger fra trafikkeksperter førte til en ny utsettelse av saken.

Torsdag ble det altså klart at byrådet igjen har valgt å legge motorveien i en forlengelse av Fløyfjellstunnelen. Bybanen skal sendes i tunnel fra Sandbrogaten bak Bryggen til Sandviken kirke og deretter fortsette langs Åsaneveien.

En forlengelse av Fløyfjellstunnelen har tidligere blitt sett på som uaktuelt på grunn av kostnaden. Nå skal man imidlertid bruke av pengene som opprinnelig skulle gå til den såkalte Bymiljøtunnelen under sentrum. Byggingen av denne tunnelen blir nå nedprioritert.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!