Bydel Bjerke fratas omsorgen for Lars og Jonas på Villa Eik

Velferdsetaten har sagt ja til å sørge for forsvarlig omsorgstilbud for de to unge mennene med alvorlig autisme.

UTAGERER OG SKADER SEG SELV: Lars og Jonas har alvorlig autisme og bor i omsorgsboligen Villa Eik i bydel Bjerke i Oslo. Tilsynsmyndigheter mener omsorgstilbudet er uforsvarlig. Nå tar Oslo kommune grep. Foto: Privat
UTAGERER OG SKADER SEG SELV: Lars og Jonas har alvorlig autisme og bor i omsorgsboligen Villa Eik i bydel Bjerke i Oslo. Tilsynsmyndigheter mener omsorgstilbudet er uforsvarlig. Nå tar Oslo kommune grep. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag skrev Dagbladet om beboerne Lars (27) og Jonas (24) i omsorgsboligen Villa Eik i Bjerke Bydel i Oslo. Dagbladet har dokumentert at de to unge mennene, som begge har alvorlig autisme, ikke har fått forsvarlig omsorg gjennom flere år, til tross for at tilsynsmyndighetene har krevd at bydelen skal rydde opp.

Nå går det mot en løsning for Jonas og Lars.

Kommunaldirektør Endre Sandvik kontaktet Dagbladet i går kveld, og opplyste om at Bydel Bjerke ikke lenger skal ha ansvaret for omsorgen til Lars og Jonas på Villa Eik.

Velferdsetaten tar over - Dette ansvaret blir nå overflyttet til Velferdsetaten, så raskt det lar seg formelt gjennomføre, sier Sandvik.

Velferdsetaten skal nå sikre at Lars og Jonas får stabile bemanningsforhold av en stab som blir gitt god opplæring, samt at de medisinske ekspertene ved ANH på Ullevål universitetssykehus kommer inn og gir kyndig veiledning.

- Velferdsetaten har sagt seg villige til dette, sier Sandvik.

- Hvordan kan du som kommunaldirektør godta at bydelsdirektøren skriftlig har gitt uttrykk for at omsorgsforholdene for Lars og Jonas på Villa Eik er forsvarlige, etter at Fylkesmannen hadde konkludert med at brukerne ikke er sikret forsvarlig omsorg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer