Bydel Bjerke slaktes av egne ansatte: Tør ikke rapportere om feil og mener ledelsen ikke er mottakelig for kritikk

Oslo-bydelen får hard medfart i fersk rapport.

UFORSVARLIG OMSORG: Jonas på Villa Eik koser med mamma Eva Alexandra Fürst. I fem år har han levd under uforsvarlig omsorg i omsorgsboligen i Bydel Bjerke i Oslo.  Foto: Thomas Rasmus Skaug 
UFORSVARLIG OMSORG: Jonas på Villa Eik koser med mamma Eva Alexandra Fürst. I fem år har han levd under uforsvarlig omsorg i omsorgsboligen i Bydel Bjerke i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg er veldig urolig over det som er avdekket i Dagbladet, uttalte byråd for eldre- helse- og sosiale tjenester i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV), 1. april.

Da var det bestemt at Oslo kommunes internrevisjon skulle titte Bydel Bjerke i kortene etter Dagbladets mange avsløringer i fostermor-saken og Villa Eik-saken.

Nå foreligger internrevisjonens rapport, og Oslos nest minste bydel, med sine 31 339 innbyggere og visjonen «En bydel for alle», får hard medfart.

  • Pårørende har meldt fra om en bydelsledelse som ikke setter brukerne i sentrum, og internrevisjonen mener det kan stilles spørsmål ved om bydelen anerkjenner pårørende som en positiv ressurs.
  • De ansatte melder om en ledelse som ikke er mottakelig for konstruktiv kritikk og beskriver en situasjon hvor ansatte er redde for å melde om avvik i frykt for reprisalier.
  • Fylkesmannen har rapportert at bydelen kommer dårligere ut enn resten av Oslo og Akershus når det gjelder vedtak som blir omgjort hos dem, og mener dette sier noe om kvaliteten.
  • Revisjonen har avdekket mangler ved bydelens internkontrollsystem, at bydelen har vondt for å lære av feil og det påpekes at bydelen bør ta hensyn til menneskelige forhold i konfliktsaker.

- Viktig og bra

- Det er viktig og bra at internrevisjonen har gjennomført en revisjon i bydelen. Revisjonens rapport er både av positiv og negativ karakter. Vi tar rapporten på alvor og har sammen med tillitsvalgte og hovedverneombud i dag sett på de anbefalingene som gis. Arbeidet med tiltak og forbedringer starter umiddelbart, sier bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen i Bydel Bjerke til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer