Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bydelsdirektør prøvde å snike i barnehagekøen

Brev skulle sørge for barnehageplass til en samarbeidspartner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bydelsdirektør Sven Bue Berger ville sikre barnehageplass til en samarbeidspartner selv om familien ikke var berettiget plass i bydelen.

Styret i Kanutten familiebarnehage i Oslo trodde nesten ikke det var sant.

Offisielt papir

Et brev fra bydelsdirektør Sven Bue Berger, skrevet på Oslo kommunes offisielle brevpapir, skulle sikre en samarbeidspartners barn plass i deres barnehage, skriver Aftenposten.

- Brevet gjorde meg veldig opprørt. At en høyt oppe i systemet i kommunen ville bruke sin posisjon til å snike i køen på den måten, det er helt uakseptabelt, sier Elisabeth Holmboe Eggen, som sitter i styret i Kanutten familiebarnehage.

Barnehagen som ligger i St. Hanshaugen bydel, har plass til 24 barn i alderen 1- 3 år. Siste opptelling viste at 317 barn fra St. Hanshaugen står i barnehagekø.

Ingen resultat

Brevet fra direktøren hjalp ikke. Kanutten har i sine vedtekter at de kun tar inn barn fra bydelen.

VILLE SNIKE: Bydelsdirektøren skrev på offisielt brevpapir og ba om barnehageplass for bekjent. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
VILLE SNIKE: Bydelsdirektøren skrev på offisielt brevpapir og ba om barnehageplass for bekjent. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Barnehagen står fritt til å ta inn hvem de vil, jeg ga bare en anbefaling, sier bydelsdirektøren til Aftenposten, og mener at brevet fra ham var helt greit.

(NTB)