Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Byen er rasert

- Gatene er ødelagt og husene er rasert. Det var et trist syn som møtte studentene i Hoi Anh i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I hele natt har tyfonen herjet med den vietnamesiske byen Hoi Anh. Men i dag er det stille etter stormen. Da studenten Maiken Fransisca Kuhne Olsen gikk ut i dag var byen totalt forandret.

- Tak har blåst av husene, det ligger trær og spærrer av veiene, vannet har flommet over ved havna og skolen vår er ødelagt, forteller hun.

Slitsom natt

Det har vært en slitsom natt for de 50 norske studentene som befinner seg i den vietnamesiske byen der den tropiske stormen Xangzane har herjet.

- Vi har ikke sovet noe særlig noen av oss. Alle har vært urolige, forteller Kuhne Olsen.

I natt våknet hun og venninnen Hanna Sofie Faye-Schjøll våknet klokken 08:20 i morges lokal tid, eller 04:20 norsk tid, av at det regnet på henne. Taket på hotellet var revet vekk.

\'Det renner vann overalt, alle dører og vinduer rister. Vi hører vinduer knuse, og rommet mitt er fylt med vann\' skrev de to på en tekstmelding fra Vietnam.

Uforutsigbar

STORE SKADER: Det var oversvømmelser og store ødeleggelser etter stormen som herjet  Vietnam i dag.
STORE SKADER: Det var oversvømmelser og store ødeleggelser etter stormen som herjet Vietnam i dag. Vis mer

I dag hadde den tropiske stormen stilnet, men Kuhne Olsen og de andre studentene har fått beskjed om at den kan blusse opp igjen.

- Situasjonen er uforutsigbar, vi har fått fortalt at man aldri vet om en slik storm blusser opp igjen.

Likevel får studentene undervisning i morgen som planlagt.

Hun er imponert over det vietnamesiske folket.

- De er allerede i gang med å bygge opp igjen forretninger og hus. Folk jobber iherdig for å gjenomopprette samfunnet sitt.

Strømmen er fortsatt brutt i byen. Hittil er minst seks personer drept i landet, over 60 personer er skadd, hundrevis av hjem er ødelagt, og titusenvis av mennesker har flyktet.

<B>I TRYGGHET:</B> Studentene som oppholder seg i Vietnam får undervisning i morgen som planlagt.