Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byen flyttet seg 3,04 meter

Jordskjelvet skjøv Concepción mot vest.

 Jordskjelvet til 8,8 og de felre hundre etterskjelvene har skjøvet Chiles nest største byen 3,04 meter mot vest. Her et nybygd, 12. etasjers boligkompleks i byens sentrum som knakk og veltet. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
Jordskjelvet til 8,8 og de felre hundre etterskjelvene har skjøvet Chiles nest største byen 3,04 meter mot vest. Her et nybygd, 12. etasjers boligkompleks i byens sentrum som knakk og veltet. FOTO: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det voldsomme jordskjelvet som rammet Chile i februar, flyttet byen Concepción over tre meter lenger mot vest.

Foreløpige målinger fra GPS-stasjoner viser at Concepción, som er Chiles nest største by med over 600.000 innbyggere, nå ligger 3,04 meter lenger vest enn den gjorde før den ble rammet av jordskjelvet.

Skjelvet, som hadde en styrke på 8,8, er det femte sterkeste som er registrert siden man begynte å måle jordskjelv med instrumenter.

Det har vært flere hundre etterskjelv, hvorav flere med en styrke på over 6,6.

Chiles hovedstad Santiago er nå 27 centimeter lenger vest, og Buenos Aires på Sør-Amerikas østkyst flyttet seg fire centimeter vestover. (NTB-AFP).


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!