Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byen og fotballklubben i sjokk, etter at treneren er mistenkt for fire groteske drap

Grufulle detaljer.

DRAP: Den lille sveitsiske byen Rupperswil er i sjokk etter at det ble kjent at en trener tilknyttet det lokale fotballaget er mistenkt for å stå bak fire brutale drap begått i desember. Her Markus Gisin som uttaler seg på vegne av politiet, og statsadvokat Barbara Loppacher. Foto: Alexandra Wey/Keystone AP / NTB Scanpix
DRAP: Den lille sveitsiske byen Rupperswil er i sjokk etter at det ble kjent at en trener tilknyttet det lokale fotballaget er mistenkt for å stå bak fire brutale drap begått i desember. Her Markus Gisin som uttaler seg på vegne av politiet, og statsadvokat Barbara Loppacher. Foto: Alexandra Wey/Keystone AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lille sveitsiske byen Rupperswil er i sjokk etter at det ble kjent at en trener tilknyttet det lokale fotballaget er mistenkt for å stå bak fire brutale drap begått i desember.

33-åringen, som av lokale medier er navngitt som Thomas N., er mistenkt for å ha drept en kvinne og hennes to tenåringssønner, samt en annen kvinne.

Fotballtrener Påtalemyndighetene forklarer ifølge nyhetsbyrået Associated Press at den mistenkte har kommet med en omfattende tilståelse etter at han ble arrestert torsdag.

Roland Wenger er talsperson for fotballklubben FC Sarmenstorf der Thomas N. har vært trener. Han forteller at alle som er tilknyttet laget er skrekkslagne etter at nyheten ble kjent.

- Ingen i klubben hadde trodd at Thomas N. ville være i stand til å gjøre noe slikt. Han var bestandig en skikkelig fyr, sier han.

Ordføreren i Rupperswil, Rudolf Heidiger sier at lokalsamfunnet er lettet over at politiet har foretatt en arrestasjon, men at de samtidig føler en viss «skam» over at det er en av «deres egne» som er mistenkt.

Groteske drap Statsadvokat Barbara Loppacher forteller at den mistenkte er ugift, og at han ikke har noen tidligere dommer. Han har heller ingen kobling til ofrene.

33-åringen skal ha tatt seg inn i Schauer-familiens hus, og tvang så den 48 år gamle moren til å binde fast og kneble sine to sønner på 13 og 19, samt sistnevntes kjæreste på 21.

Han tvang så moren til å forlate huset for å ta ut penger til ham, og da hun kom tilbake voldtok han den yngste gutten. Deretter kuttet han strupen på alle fire, før han satte fyr på huset.

Nettopp det at den antatte gjerningspersonen ikke hadde noen kobling til ofrene, skal ha gjort politiets arbeid ekstra vanskelig.

Marcus Gisin, som uttaler seg på vegne av det lokale politiet, forteller at det er grunn til å tro at pågripelsen hindret nye drap.

- Basert på ransakelsen av mannens hjem, etterforskningen og avhør, er det grunn til å tro at han hadde konkrete planer for lignende kriminelle handlinger, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!