Byens innbyggere, menn, kvinner og barn, går forbi, tvunget til å la IS-terroristenes grufulle maktdemonstrasjon være en del av dagliglivet

I IS-hovedstaden Raqqa holdes innbyggerne i et nådeløst jerngrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som amerikanske luftstyrker gjennom helga har bombet IS-mål i Irak og nær den syriske byen Kobani for å drive terroristene på flukt, har lokale syriske aktivister sluppet en jevn strøm av bilder og filmer fra den syriske byen Raqqa.

Byen - som omtales som IS' «hovedstad» - er holdt i et fanatisk, religiøst jerngrep siden mars, og i en video som aktivistene i organisasjonen «Raqqa Is Being Slaughtered Silently» har publisert, vises dagliglivet i terroristenes vold.

Hodeløse kropper av syriske soldater ligger på fortauene, eller er hengt opp langs et gjerde inn mot et grøntområde i sentrum av byen.

Hodene er spiddet på gjerdestolpene.

Byens innbyggere, menn, kvinner og barn, går forbi, tvunget til å la IS-terroristenes grufulle maktdemonstrasjon være en del av dagliglivet.

Rekrutterer Svartkledde IS-krigere patruljerer gatene. Likene av de syriske soldatene som jevnlig henges opp på utstilling, fjernes etter tre dager, men byens innbyggere lever i frykt hver dag, skriver britiske Daily Mail, som siterer en av byens innbyggerer på det følgende:

- De hater å se drap, men ingen hever stemmen fordi de er livredde.

Videre beskriver avisa rekrutteringen til IS som skal foregå i byen. Religiøse ledere oppfordrer de unge til å trosse sine foreldre og bli med i den militante gruppa.

- Jeg sverger til gud at vi vil få et kalifat basert på profetien. Vær med oss, eller vær en av de som blir drept, skal en av lederne ha truet en gruppen ungdommer med.

De var stilt opp foran det karakteristiske svarte IS-flagget, og alle de unge hadde ansiktene tildekket med svarte balaklavaer, ifølge avisa.

De lokale aktivistene risikerer sine liv for å dokumentere IS' framferd og maktutøvelse.

Vice News har intervjuet én av aktivistene, og intervjuet kan du lese her.

Fly- og bakkeangrep De 22 amerikanske luftraidene som ble gjennomført i helga, var rettet mot områder nær Mosul-dammen, og byene Fallujah og Bayij.

Amerikanerne rammet også IS-stillinger nær den syriske byen Kobani, som IS delvis kontrollerer.

LES OGSÅ: Har tatt tilbake to irakiske byer fra IS

Det amerikanske luftskytset skal ha banet vei for irakiske militære og kurdiske peshmerga-styrker, som hevder å ha drevet IS fra sentrale byer både nord og sør i Irak.