KRAFTIG RØYKUTVIKLING:  Hele nabolaget på Bjølsen merker røykutviklingen fra bygården i Bergensgata 9. FOTO: LARS AKSDAL.
KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Hele nabolaget på Bjølsen merker røykutviklingen fra bygården i Bergensgata 9. FOTO: LARS AKSDAL.Vis mer

Bygård evakuert - to til sykehus i Oslo

35 brannmenn jobber med å slukke brannen. Politiet ber folk holde avstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tolv beboere er evakuert og to andre kjørt til sykehus etter en brann i en bygård på Bjølsen i ettermiddag.

- De to er ikke alvorlig skadd, men er kjørt til Ullevål universitetssykehus for å bli sjekket for røykskader, sier vakthavende brannsjef i Oslo, Asle Hembre, til Dagbladet.

- Brannen er ikke bra for folk. Vi ber derfor folk holde vinduene lukket. Samtidig ber vi om at folk holder seg unna brannstedet, skriver Oslo-politiets operasjonsleder Sven-Martin Ege i pressemelding.

- Vi har indikasjoner om hva som kan være brannårsaken, men ønsker ikke å gå ut med grunnen siden vi ikke er 100 prosent sikker ennå, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt. Han sier videre at politiet i løpet av dag kommer til å gjennomføre avhør av innehaveren av leiligheten der de tror brannen startet.

Startet på loftet Hele bygården i Bergensgata 9 er evakuert, og ved 14.30-tiden jobber brann- og redningsetaten fortsatt med å få kontroll over flammene.

Rundt ti brannbiler og 35 mann har rykket ut.

Gården har fire etasjer pluss loftsleiligheter, og det var i loftsetasjen at brannen startet.

- Det er røykdykkere som kryper på loftet og de prøver å kontrollere brannen slik at den ikke sprer seg. Det er en farlig jobb, og vi må tenke på de ansattes sikkerhet og samtidig prøve på best mulig måte å slukke brannen, sier Jan-Erik Andresen i Oslo brannvesen til Dagbladet.

Brannen skal angivelig ha startet i c-oppgangen.

- De evakuerte beboerne kom seg i sikkerhet via trappene. Loftsbranner kan være vanskelige å få kontroll på, vi må skjære oss gjennom taket, sier vakthavende brannsjef Asle Hembre.

- Hele dagen Tung røyk lå over hele nabolaget da brannvesenet kom fram.

- Nå har vi fått skåret hull i taket, og dermed forsvinner røyken lettere opp. Men folk i nabolaget må fortsatt være nøye med å holde vinduene lukket. Slik røyk inneholder mange branngasser, avhengig av hva slags bygningsmaterialer det er i gården, sier vaktshavende brannsjef Asle Hembre til Dagbladet fra brannstedet klokka 15.10.

Han regner med at slokkearbeidet vil ta hele dagen.

- Beboerne i de øverste etasjene ikke flytte hjem direkte, selv om brannen ikke har spredd seg nedover fra loftet, tror brannsjefen.

Politiet er på stedet og avhører vitner.

 FRA TOPPEN:  Brannvesenet må skjære seg gjennom taket for å få kontroll med loftsbrannen i Bergensgata 9. FOTO: LARS AKSDAL.
FRA TOPPEN: Brannvesenet må skjære seg gjennom taket for å få kontroll med loftsbrannen i Bergensgata 9. FOTO: LARS AKSDAL. Vis mer