Bygård fullstendig utbrent

To bygårder sto i lys lue etter at nyttårsrakettene hadde gått til værs over Oslo sentrum. Ingen ble skadet, men brannvesenet reddet ut to personer og en hund. Nå er brannen endelig i ferd med å bli slukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natteranglerne som gikk gjennom sentrum utover morgenkvisten, kunne merke sterk røyklukt. Da sto to bygårder i Teatergata i full fyr. Det brant fremdeles da Dagbladet.no var på stedet i dag morges.

Den krafitge brannen startet i Teatergata 3, som blant annet inneholder to utesteder og et galleri. Utestedene ble tømt for folk, og to privatpersoner og en hund måtte evakueres fra gården. Resten av beboerne var ute da brannen begynte. Ingen kom til skade.

Brannvesenets teori er at en nyttårsrakett har gått opp under mønet på bygningen og deretter funnet veien inn på loftet. Brannårsaken skal nå etterforskes av politiet.

Forbipasserende meldte fra om brannen rundt klokka ett i natt. På morgenkvisten hadde brannvesenet fått kontroll over flammene, men så blusset brannen opp igjen. Ti timer etter at brannen brøt ut, var røyken fortsatt tykk som en vegg foran brannstedet. Andre og tredje etasje i Teatergata 3 brant fremdeles, og loftet hadde rast sammen, ifølge brigadesjef Rune Sikkesbøl.

I ettermiddagstimene ulmet det fortsatt i brannruinene. Teatergata 3 er totalskadd, og det er fare for at resten av ruinen kan rase sammen. Brannvesenet har trukket alt mannskap ut av bygningen, og den siste etterslokkinen foregår fra utsiden. Også nabobygningen i Akersgata 65 har fått store brannskader.

- Dårlig brannsikring er årsak til at flammene kunne spre seg, sier Sikkesbøl.

Røykteppe: Røyken lå tungt over området mellom Deichmanske bibliotek og Oslo Tinghus i dag morges.