Bygårdbrann i Tønsberg

32 mennesker måtte evakueres da det brant ved siden av biblioteket i Tønsberg.

TROR BRANN VAR PÅSATT: det brant på taket fra en bygård i Tønsberg i kveld og 32 personer ble evakuert. Politiet tror brann var påsatt. Ingen personer ble skadd da brannvesenet kom raskt til stedet og slukket brannen. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
TROR BRANN VAR PÅSATT: det brant på taket fra en bygård i Tønsberg i kveld og 32 personer ble evakuert. Politiet tror brann var påsatt. Ingen personer ble skadd da brannvesenet kom raskt til stedet og slukket brannen. Foto: Lasse Ljung/NyhetsfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er brann i en bygård i Tønsberg, ved siden av biblioteket. Det bor mange mennesker i bygården og det er iverksatt evakuering, sa operasjonsleder Peder Aronsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet i 19.30-tida.

Meldingen om brannen kom til politiet klokka 19.22 fra vitner som så svart røyk fra taket. Klokka 19.44 hadde brannvesenet kontroll på brannen.

- Det er funn på taket som tyder på at brannen var påsatt. Det bor mange mennesker på stedet, så dette ser vi svært alvorlig på. Vi starter åstedsundersøkelser, sier Aronsen.

Politiet opplyste senere i sin operasjonslogg at de ikke er sikre på at brannen var påsatt likevel. Ifølge loggen har vaktmesteren til bygget opplyst at funnet som ble gjort på taket trolig var brukt i forbindelse med vedlikehold av bygningen. Brannen kan derfor også ha vært selvantent, og ikke påsatt.

Ingen personer ble skadd i brannen. Operasjonslederen opplyser at trolig alle får vende tilbake til leilighetene sine i løpet av kvelden.