Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygd i Rogaland isolert etter snøskred

Det er betydelig snøskredfare og vanskelige kjøreforhold når vinterferien starter i deler av landet.

SNØSKRED: Innbyggerne i Ørsdalen kommer seg ikke lengre enn dette etter at det gikk et snøras på fylkesvei 117 natt til fredag. FOTO: Birgitte Surdal
SNØSKRED: Innbyggerne i Ørsdalen kommer seg ikke lengre enn dette etter at det gikk et snøras på fylkesvei 117 natt til fredag. FOTO: Birgitte Surdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygda Ørsdalen i Rogaland er isolert etter et snøskred.

- Ungene kommer seg ikke på skolen, og de voksne kommer seg ikke på arbeid, forteller Morten Vassbø til NRK. Han er en av de 50 innbyggerne i Ørsdalen som er isolert etter at et snøskred som gikk natt til fredag stengte fylkesvei 117.

Statens vegvesen skal undersøke stedet i løpet av fredagen og håper veien kan åpnet i løpet av dagen.

I Rogaland og deler av Hordaland starter vinterferien nå. De som skal til fjells eller ut på veien, bør være oppmerksomme.

Fredag morgen var det kolonnekjøring over Haukelifjell, Hardangervidda og Vikafjellet. Venabygdsfjellet var stengt på grunn av uvær. Fylkesvei 503 ved Gloppedalstunnelen var stengt på grunn av rasfare.

Det er betydelig snøskredfare mange steder. Snøskredvarslingen varsom.no melder om faregrad oransje – betydelig fare – i Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger. I Indre Sogn og Voss kan det forekomme middels store eller store naturlig utløste skred.

Meteorologisk institutt har utstedt flere obs-varsler ved inngangen til helga. Det meldes om vanskelige kjøreforhold en rekke steder og om store snømengder i Rogaland og Vest-Agder.

Flere abonnenter i Vest-Agder hadde mistet strømmen fredag morgen, melder Fædrelandsvennen. Det gjelder grenseområdene mellom Marnardal og Songdalen, mellom Kristiansand og Vennesla og i Kvinesdal.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!