Bygd i Troms strømløs og evakuert etter ras – mange blir likevel værende

23 beboere i bygda Oldervik i Troms er hentet ut med båt etter at bygda ble isolert og strømløs etter et snøskred. Flertallet har likevel valgt å bli værende.

BLE STENGT: E6 over Kvænangsfjellet ble i natt til skjærtorsdag stengt på grunn av uvær. Bildet er fra onsdag da det var kolonnekjøring over fjellet. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix.
Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix
BLE STENGT: E6 over Kvænangsfjellet ble i natt til skjærtorsdag stengt på grunn av uvær. Bildet er fra onsdag da det var kolonnekjøring over fjellet. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Beslutningen om å tilby evakuering ble tatt etter at Norges Geotekniske Institutt (NGI) gjorde en vurdering av skredområdet onsdag kveld.

- Det er snakk om en frivillig evakuering. Noen har valgt å evakueres fordi de bor i områder som gir grunn til bekymring med tanke på skred, mens andre er evakuert på grunn av strømmangel, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt.

Det ble sendt to båter til bygda som hentet ut 23 personer og fraktet dem til Tromsø natt til skjærtorsdag. Kommunen har sørget for overnatting for de evakuerte i byen.

I løpet av torsdagen blir det gjort en ny vurdering av raset og forholdene i bygda. I mellomtiden har mange av beboerne i de foreløpig mindre skredutsatte områdene valgt å bli værende i Oldervik.

- Det er som en påsketur på hytte uten strøm og vann. Da strømmen gikk, kokte vi opp en kremet blåskjellsuppe på primusen og åpnet en flaske hvitvin, sier Oldervik-beboer Stig Pettersen til VG.

Ifølge iTromsø er det snakk om 80 fastboende som har valgt å bli værende i bygda. Arne Jacobsen er en annen av dem som har valgt å bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer