Bygd innesperret etter ras

Nå er den eneste forbindelsen til Lille Lerresfjord via båt.

STEINRAS: Dette synet møtte Trond Arild Negård, da han var på vei til jobb i Lille Lerresfjord i dag tidlig. Det har gått et ras over veien i Linnes, og det er umulig for kjøretøyer å ta seg inn til Lille Lerresfjord, med mindre det er via båtforbindelse. Foto: Privat / Trond Arild Negård
STEINRAS: Dette synet møtte Trond Arild Negård, da han var på vei til jobb i Lille Lerresfjord i dag tidlig. Det har gått et ras over veien i Linnes, og det er umulig for kjøretøyer å ta seg inn til Lille Lerresfjord, med mindre det er via båtforbindelse. Foto: Privat / Trond Arild NegårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgentimene i dag gikk det et steinras på Linnes i Finnmark. Dette forteller Altaposten. Raset har sperret inne Lille Lerresfjord, og nå går den eneste forbindelsen inn og ut av bygda via båt.

Trond Arild Negård, som tror han var den første som kom til stedet etter at raset hadde gått, forteller Altaposten at han varslet Veitrafikksentralen til Statens vegvesen og entreprenøren som har veivedlikeholdskontrakten om raset.

- Veien er ikke trygg Steinblokkene som har rast ut er opptil flere tonn store, og det er uvisst når veien åpner igjen. Man tror at raset er mellom 50 og 60 meter bredt.

- Etter at de bygde veien ble deler av fjellet skutt ned. Nå går det nesten ikke en dag uten at noe raser ned, steiner og slikt. Men ingen tar tak i det! Veien er ikke trygg — det er ikke trygt å kjøre forbi her, sier Negård til Altaposten.

Ber folk holde seg borte Først noen timer etter raset var det klart at ingen hadde blitt tatt av det, men i et intervju med Altaposten oppforder politiet likevel folk til å være forsiktige:
- Vi har fått melding om at enkeltpersoner har gått gjennom raset for å komme seg til jobb. Vi ber folk unngå dette og heller holde seg borte fra området.

Finnmark Fylkeskommune sin nettside opplyses det at fylkeskommunen er i dialog med Statens vegvesen, Alta kommune og Boreal for å best mulig å kunne ivareta de som er berørte av raset.