Bygd opp av stjerne-advokater

Gjennom omfattende juridisk rådgivning har det velrenommerte advokathuset BA-HR stått sentralt i oppbyggingen av skandalerammede Finance Credit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Økokrim lørdag formiddag gikk til aksjon mot finanspartnerne Torgeir Stensrud og Trond G. Kristoffersen, gikk også alarmen hos BA-HR på Aker Brygge.

Dagbladet vet at BA-HRs erfarne skatteadvokat Ernst Ravnaas søndag ettermiddag informerte både styret og ledelsen ved BA-HR om den dramatiske situasjonen som var i ferd med å oppstå.

Krevde motytelse

Ravnaas fryktet at finansskandalen ville kaste uheldig lys også over advokathuset. Båndene mellom BA-HR og det skandalerammede Finance Credit-systemet er svært tette. Stjerneadvokatene har vært Finance Credits fremste juridiske rådgivere, og advokatfirmaet har vært representert i minst fire av selskapets styrer.

Dagbladet kjenner til at BA-HR hadde sagt ja til å delta i en rekke av styrene i Stensrud og Kristoffersens selskaper på én betingelse: at advokatfirmaet ble hovedleverandør av juridiske tjenester.

Avtalen var gunstig for begge parter. Finance Credit kunne vise sine forretningsforbindelser at de hadde representanter fra det høyt ansette advokatfirmaet BA-HR i sine styrer. BA-HR, på sin side, fikk gode honorarinntekter.

Utformet avtale

Inntektene stammet fra rådgivning både for det opprinnelige Finance Credit-systemet i Norge, og fra det nye systemet i Sverige i forbindelse med organisering og ansvarsoverføring.

Dagbladet er blant annet kjent med at da det tidligere i år ble inngått en managementavtale mellom Finance Credit Nordic AB og Finance Credit Norge AS, var det BA-HR som sto for den juridiske utformingen av avtalen. Avtalen gikk i korthet ut på å flytte all operativ virksomhet over i det svenske Finance Credit AB-systemet.

Stjerneadvokater

BA-HR er et av landets mektigste advokatfirmaer. Med 30 partnere og 81 advokater er de også et av de største. Firmaet har noen av landets fremste forretningsadvokater på selskapsrett, skatterett, fusjoner og oppkjøp.

Blant partnerne finnes kjente navn som Ole Lund, Anders Eckhoff, Knut Brundtland, Trond Sanfelt, Rolf Johan Ringdal og Bjørn Gabriel Reed. Sistnevnte har i en årrekke vært Kjell Inge Røkkes betrodde advokat.

Nettopp Røkke er en av hovedårsakene til BA-HRs eventyrlige suksess. Forholdet til milliardærklienten har gitt betydelige inntekter og oppmerksomhet. I fjor kunne partnerne dele driftsoverskuddet på 187 millioner kroner mellom seg. Det ble nesten 6 millioner kroner til hver.

Tette bånd

Ernst Ravnaas har hatt hovedansvaret i BA-HR for å gi råd i forbindelse med etableringen av den nye selskapsstrukturen i Finance Credit Nordic og dets datterselskaper. Det gamle systemet har andre tatt seg av.

Den erfarne eksperten på skatte- og regnskapsrett har stått, og står fremdeles, registrert som medlem av fire styrer i Finance Credit-systemet:

Finance Credit Nordic AB i Sverige

Finance Credit Norge AS

Finance Credit AS

Finance Credit Group AS

I samtlige styrer sitter også de nå varetektsfengslede Torgeir Stensrud og Trond G. Kristoffersen.

RÅDGIVEREN: Den erafrne BA-HR-advokaten Ernst Ravnaas har vært advokatfirmaets fremste rådgiver for skandaleselskapet Finance Credit. Det vil han fortsatt være, men uten å fortelle hva firmaet tjener på det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer