Bygd opp av stjerne-advokater

Gjennom omfattende juridisk rådgivning har det velrenommerte advokathuset BA-HR stått sentralt i oppbyggingen av skandalerammede Finance Credit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Økokrim lørdag formiddag gikk til aksjon mot finanspartnerne Torgeir Stensrud og Trond G. Kristoffersen, gikk også alarmen hos BA-HR på Aker Brygge.

Dagbladet vet at BA-HRs erfarne skatteadvokat Ernst Ravnaas søndag ettermiddag informerte både styret og ledelsen ved BA-HR om den dramatiske situasjonen som var i ferd med å oppstå.

Krevde motytelse

Ravnaas fryktet at finansskandalen ville kaste uheldig lys også over advokathuset. Båndene mellom BA-HR og det skandalerammede Finance Credit-systemet er svært tette. Stjerneadvokatene har vært Finance Credits fremste juridiske rådgivere, og advokatfirmaet har vært representert i minst fire av selskapets styrer.

Dagbladet kjenner til at BA-HR hadde sagt ja til å delta i en rekke av styrene i Stensrud og Kristoffersens selskaper på én betingelse: at advokatfirmaet ble hovedleverandør av juridiske tjenester.

Avtalen var gunstig for begge parter. Finance Credit kunne vise sine forretningsforbindelser at de hadde representanter fra det høyt ansette advokatfirmaet BA-HR i sine styrer. BA-HR, på sin side, fikk gode honorarinntekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer