Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bygda er i sjokk etter dødsfallet

Varaordfører Per Dalum (Sp) i Hemne kommune i Sør-Trøndelag sier innbyggerne velger å tro at den 35 år gamle læreren som ble funnet død fredag mistet livet som følge av et uhell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bygda er i sjokk, vi føler stor avmakt og føler med de pårørende. Folk her er selvsagt opptatt av dette, men vi tror det er et uhell, vi må jo tro det, sier varaordfører Dalum til NTB.

Stor usikkerhet

Men han legger til at det hersker uvisshet i Kyrksæterøra siden politiet ikke vet om mannen ble drept eller døde som følge av et uhell.

- Vi vet jo ikke hva som har skjedd, understreker han, men mener det er utenkelig at læreren er utsatt for noe kriminelt.

- Han var en god lærer og han var stille og rolig, sier Dalum.

Alle kjente ham

Varaordføreren sier elevene i 8.klasse på Sodin skole i Kyrksæterøra hadde en minnestund lørdag formiddag. Det var på denne skolen avdøde underviste og elevene som var samlet lørdag hadde hatt ham som klasseforstander i sju år. Skolens ansatte hadde minnestund fredag kveld.

- Han var lærer her i sju år. Han begynte med en førsteklasse og hadde den sammen klassen i sju år. Han var godt likt, sier Dalum og legger til at mannen ikke var fra Kyrksæterøra, men ei nabobygd.

Hemne kommune har cirka 4.300 innbyggere hvorav over halvparten bor i kommunesenteret Kyrksæterøra. Dalum forteller at avdøde var godt kjent i bygda.

Minnesamling

Mandag denne uken startet skolen i Kyrksæterøra opp igjen etter sommerferien. 35-åringen var lærer for en ny førsteklasse i barneskolen. Nå må kommunen finne vikarer til klassen.

- De som kjenner ham best er elevene som nå begynte på ungdomstrinnet. De er preget av det som er skjedd, sier Dalum.

- Vi kommer til å diskutere om vi skal arrangere en minnesamling i bygda. Vi vil uansett diskutere det på formannskapsmøtet tirsdag, sier Dalum som selv fikk beskjed om det mistenkelige dødsfallet sent fredag kveld.

Sodin skole har 550 elever og 70 ansatte.

(NTB)

MISTENKELIG DØDSFALL: Politibetjentene Gjermund Bjørkøy og Halvard Haugseth foran eneboligen på Kyrksæterøra der en kvinne fant den 35 år gamle mannen død med en stikkskade i brystet. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.