Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bygda er vill, vakker og VÅT

Audnedal har satt nedbørsrekord for september etter to uker. Nå bygger ordføreren en ark for å redde befolkningen.

HAR VÆRT MER: Ordfører Tønnes Seland forteller at vannstanden var én meter høyere for et par dager siden. Likevel ser man hvordan det som vanligvis er en stor sandstrand, ligger under vann. Foto: Tønnes Seland
HAR VÆRT MER: Ordfører Tønnes Seland forteller at vannstanden var én meter høyere for et par dager siden. Likevel ser man hvordan det som vanligvis er en stor sandstrand, ligger under vann. Foto: Tønnes Seland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Audnedal i Vest-Agder opplever tidenes regnvær om dagen. Etter å ha vært sørlandets våteste i sommer, har de allerede slått regnrekorden for hele september etter 14 dager.

- Nå har du ringt til verdens våteste sted, vi ligger an til å dunke rekorder og tar det bare med godt humør, sier ordfører Tønnes Seland som representerer Bygdelista.

Seland har lagt et godt valg bak seg og er i strålende humør, til tross for at sommeren har regnet bort og høsten så langt har vært rekordvåt.

- Vi tar det med godt humør. Det er som i sangen, Bygda vår er vill, vakker og våt, sier ordføreren, som kan opplyse om at det kun var to regnfrie søndager i sommermånedene.

UNDER VANN: Kanoen er fritt tilgjengelig for innbyggerne i Audnedal, men i dag er den bare full av vann. Foto: Tønnes Seland
UNDER VANN: Kanoen er fritt tilgjengelig for innbyggerne i Audnedal, men i dag er den bare full av vann. Foto: Tønnes Seland Vis mer

Totalt har det falt 253,2 mm nedbør så langt i september, rekorden for hele september er fra 2000, da det falt 241,7 mm.

Audnedal var i forrige måned med i TV Norge-serien «Gøy på landet», der byjenter får møte kjekke ungkarer fra bygda.

Etter å ha vært med i programmet, skrev like gjerne varaordfører Eva Tove Fuglestveit en ny tekst på den kjente låta, som kommunestyret sang på det siste møtet før valget.

For sikkerhets skyld ble det siste refrenget «Gøy på landet, gøy i vannet». Du kan lese teksten under saken.

- Bygger ark Ordfører Tønnes Seland legger nå planene for ei ny framtid for bygda.

- Jeg var egentlig i ferd med å bygge en ark oppe i høyden, da du ringte, fleiper Seland i kjent stil, med henvisning til Noah fra bibelhistorien som reddet menneskeheten fra å bli utryddet av flom da han bygget en stor båt.

- Der tar jeg med meg innbyggerne fra Audnedal som kan vise til stor barneproduksjon og som ikke er altfor gamle. De kan bare henvende seg til kommunen for å komme langt opp på lista over dem som får komme med. Det eneste jeg absolutt ikke vil ha med i arken er canadagjess, de hører ikke hjemme i faunaen på Sørlandet.

- Blir det mange skader på infrastrukturen i kommunen når dere opplever slikt enormt regnvær?

- Nei, det er veldig få skader fordi vi er vant til dette. Vår eminente tekniske stab sørger for at alle sluk virker og veiene er bygd for å tåle dette. Jeg skulle ønske at jeg kunne be om mange penger fra samferdselsministeren, men vi er ikke som de store byene som drukner av bare litt regnvær, sier Seland.

Beholder humøret Ordfører Seland vant valget i kommunen med omlag 1700 innbyggere og håper han får fortsette i ordførerjobben. Men når Dagbladet spør om han kunne ta noen bilder fra regnværets herjinger i bygda, tar han seg en velfortjent pause.

- Jeg kan bare pakke sammen her på kontoret og gå ut og ta bilder, det er ingen problem, sier Seland i 15-tida i ettermiddag.

- Jeg har hatt verdens beste oppvekst, har verdens beste samboer og bor i verdens beste kommune, hvorfor i all verden skal jeg klage? Hvis man får dårlig humør av litt dårlig vær, kan man ikke være norsk, sier ordfører Tønnes Seland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling