Bygda preget etter at gutt (2) døde

Ordføreren i Vennesla sier at de føler det nært etter at en gutt på to år omkom i en drukningsulykke natt til fredag.

PREGET: Nils Olav Larsen, ordfører i Vennesla. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
PREGET: Nils Olav Larsen, ordfører i Vennesla. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Torsdag kveld ble politiet varslet via AMK at en to år gammel gutt hadde vært utsatt for en drukningsulykke i Vennesla i Vest-Agder. Ulykken skjedde i et privat basseng.

Gutten ble i natt meldt død på stedet, etter at det ble forsøkt utført livreddende førstehjelp.

Hva som har ført til ulykken er uklart, og i første omgang får familien støtte fra et kriseteam.

- Vi føler det er nært

Nils Olav Larsen (KrF) er ordfører i Vennesla. Han er på kommunehuset når han ringer Dagbladet, og forteller at ulykken er noe som preger bygda.

- Jeg fikk telefon i går, kvart på 12 om natta. Dette er klart noe som opprører Vennesla. Vi føler det er nært, i ei bygd med 14 500 innbyggere.

- Jeg er ikke kjent med hvordan de pårørende har det, men det sier seg selv at de ikke har det så bra akkurat nå, sier Larsen.

Ordføreren sier at de pårørende er i kontakt med et kriseteam, som ivaretar dem mentalt og psykososialt.

- Dette har ikke jeg vært ute for før som ordfører. Jeg blir godt orientert og er glad for at det kommunale kriseteamet er veldig profesjonelt. De vet hva de skal gjøre, og det er ingen nøling, sier ordføreren.

Knut Odde, operasjonsleder ved politiet i Agder, sier at de vil starte undersøkelser for å kartlegge hva som kan ha skjedd - men de vil selvfølgelig avvente litt med å snakke med de pårørende til de har kommet seg etter det verste sjokket.

- Politiet har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe mistenkelig. Vi starter med nærmere samtale med personene som meldte om ulykken, sier Odde til Dagbladet fredag formiddag.

- Livreddende førstehjelp førte ikke fram

Barnet ble funnet i et privat basseng, fortalte Odde til Dagbladet i natt.

- Det meste av nødetater samt luftambulanse ble sendt til stedet, sa Odde.

Da Odde snakket med Dagbladet klokka 00.15, fortalte han at barnet hadde vært en stund under vann, og at det fortsatt ble utført livreddende førstehjelp på stedet.

Klokka 00.30 skrev politiet på Twitter at barnet ble erklært død på stedet.

- Livreddende førstehjelp førte ikke fram. Barnet er erklært død på stedet. Politiet jobber med å innhente opplysninger, samt ivaretakelse av pårørende og involverte.