Bygda raser mot Lønning

Folk i Hjelmeland er forbannet etter at TV2 slapp gisselmannen til direkte på lufta i går. - De i studio kunne ikke vite om han virkelig hadde sprengstoff, sier en rasene mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldre og kommunepolitikere reagerer sterkt på at gisseltakeren i Hjelmeland skjelte ut navngitte personer på lufta i TV2s «Sentrum» i går kveld.

Monica Søvik er mor til toåringen som var i den siste gruppen som ble sluppet fri fra Hjelmeland barnehage sent i går kveld.

- Som mor reagerte jeg og ble forferdelig sint da gisseltakeren var med i direktesendingen på tv, sier Søvik.

Fortjener ikke medlidenhet

- Vi foreldre ble veldig hissige, og det var tøft å vite at ungene våre lekte i bakgrunnen mens gisseltakeren var på lufta. Jeg reagerte spesielt på at de som satt i studio ikke kunne vite om mannen virkelig hadde sprengstoff eller ikke. De kunne ha tippet ham over. Vi reagerer også på all den medlidenheten gisseltakeren får i media, sier Sørvik til Dagbladet.

Nevnt med navn

Rådmann Fred Roger Johansen i Hjelmeland kommune er også blant de som mener det var feil å slippe gisseltakeren til på tv.

- Personer i kommunen ble nevnt ved navns nevnelse på tv, og dette er helt uakseptabelt, sier Johansen til Dagbladet.

Ordfører Terje Thornquist (KrF) tar sterk avstand fra Lønning-programmet i går.

- Jeg kan ikke begripe at TV2 vil drive på den måten. Jeg kan heller ikke forstå hvorfor at det skulle være nødvendig. Det går ikke an å ha et samfunn hvor vi løser saker på denne måten. Denne gangen gikk det godt, men hva om det ikke hadde gjort det?

Ifølge ordfører Thornquist skal politimesteren i ta opp denne saken, og Thornquist mener også at denne siden av saken bør følges opp politisk.

- Jeg mener også at det bør bli en debatt om hvorvidt dette er gangbar journalistikk, sier Thornquistst.