- Bygda vår har gjennomgått nok

Våler kommune begynte å finne tilbake optimismen etter 14 tragiske dødsfall de siste fire åra. Så gikk en stridsvogn igjennom isen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble Kenneth Møller Nyen (21) fra Våler nummer 15 i rekken av tragiske dødsfall som har rammet den lille Hedmark-bygda i løpet av de siste fire åra. Vålers 3900 innbyggere opplever nok en gang at en av deres unge dør under tragiske omstendigheter.

Den 60 tonn tunge Leopard 2-stridsvogna ble for tung og sank igjennom isen på et myrvann i Nordland under en militærøvelse torsdag kveld.

To av de fire om bord mistet livet. Knut Christian Syse (21) fra Tønsberg, og Kenneth Møller Nyen (21) fra Våler, klarte ikke å komme seg ut og opp da stridsvogna gikk gjennom isen.

-  Dypt tragisk

Våler-gutten Kenneth Møller Nyen var for to år siden elev ved Soler Videregående skole på Flisa. Siden bodde han i en kort periode i Oslo, før han dro i militæret. På skolen var Møller Nyen klassekamerat og god venn med Karl Even Lynne (17). Lynne var den yngste av fem unge som omkom i den tragiske russebilulykken i mai 2002.

Ordfører i Våler, Kjell Konterud, er fortvilet over at bygda rammes nok en gang.

-  Det er klart at ulykken på militærøvelsen er dypt tragisk. En slik hendelse blir jo lagt merke her i kommunen. Alle kjenner stort sett alle, så det blir naturligvis et samtaleemne, sier Konterud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer