Bygde hele påsken

Kristen-redaktør Finn Jarle Sæle brøt glatt det tredje budet. Naboene er forbanna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble ikke mye påskefred å få for beboerne på Øvre Kråknes i Bergen sist uke. Baltiske gjestearbeidere, som jobber for gudsforkjemperen Finn Jarle Sæle, underholdt nabolaget med støy fra byggearbeidet på en ny bygning som oppføres av Kristen Mediaallianse Holding. I selskapet styre og ledelse sitter Finn Jarle Sæle. Han er redaktør i den kristne konservative ukeavisa Norge IDAG.

Liv og lære

Ifølge Bergens Tidende støyet byggearbeidet både skjærtorsdag, langfredag og 1. og 2. påskedag.

- Det er trist at Sæle fronter kristne verdier på den ene siden og gjør noe helt annet, sier en av naboene til Bergens Tidende. Vedkommende har flere ganger reagert på støy fra byggeplassen.

Naboen forteller at det pågikk arbeid fram til midnatt og at det ved et tilfelle pågikk banking ved totida om natta.

- Da var det like før jeg fløy ut i pyjamasen, sier naboen til avisen.

Bøtelegge

Redaktør Sæle er gift med stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle fra Kristelig Folkeparti. I et tidligere intervju med Dagbladet gikk hun inn for å straffe de som bryter freden på helligdager. Bøtelegging var en måte å straffe bråkete innbyggere på.

- Det finnes en lov om helligdagsfred, og lover er til for å følges. Folk trenger roen og freden som en helligdag gir, sa Anita Apelthun Sæle til Dagbladet.

Loven sier klart at ingen må forstyrres med utilbørlig larm eller arbeid på helligdager. I fjor ble det bestemt at de som forsettlig eller uaktsomt bryter loven kan straffes med bøter.

Medvirkning kan også straffes.

Droppet dispensasjon

Det kreves dispensasjon fra Arbeidstilsynet om man skal kunne utføre byggearbeid på helligdager og søndager. Noen slik dispensasjonssøknad har ikke selskapet Sæle leder sendt til myndighetene, skriver Bergens Tidende.

Finn Jarle Sæle synes ikke noe om at avisen skriver om de ulovlige byggearbeidene i påsken, men innrømmer at alt ikke har gått helt riktig for seg.

- Som kunder ønsker vi ikke mer bråk om denne saken, så derfor har vi bedt dem (arbeiderne jour. anm) om å skjerpe seg, sier Finn Jarle Sæle til Dagbladet.no.

Byggeprosjektet og Finn Jarle Sæle med Kristen Mediaallianse har også tidligere hatt trøbbel. Tidligere i år stanset Arbeidstilsynet arbeidet på byggetomta etter en rekke brudd på arbeidsmiljøloven.

<B>FÅR KRITIKK: Anita Apelthun Sæle ville bøtelegge de som bråker på helligdager. Ektemann Finn Jarle Sæle lot arbeidene pågå hele påsken.