Bygde sitt eget fiskeparadis

Sven Pedersen (30) fra Rygge i Østfold har bygd sitt eget lille fiskeparadis langs en av Alaskas beste lakseelver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAIRBANKS (Dagbladet): -  Det er litt flaut, det her. «Skal du fiske her», er det alltid noen som spør, sier Sven Pedersen og smiler.

Han har parkert bilen sin i et boligstrøk midt i Fairbanks, Alaskas nest største by.

Fluestanga er tatt fram, og han er klar for årets første fisketur i elva Chena, som renner rett gjennom byen. Det er ikke mange som pleier å fiske i elva. Men så er det ikke så mange i Alaska som er mer fiskeinteressert enn Sven Pedersen.

Bygde seg fiskehytter

Alaska er kjent for å ha noen av verdens beste lakseelver. I høysesongen, som er på seinsommeren og starten av høsten, er de fleste elevene fulle av regnbuelaks, kongelaks og sølvlaks. Og langs en av de beste elevene, Clear Creek, har Sven og tre kamerater bygd fire fiskehytter.

-  Vi kjøpte tomta for å ha et sted å være når vi selv fisker. Men så fant vi ut at fisket er så bra der at andre også kunne tenke seg å dra dit, sier Sven.

Østfoldingen flyttet til Alaska for sju år siden.

-  Jeg flyttet hit for å studere, men så har jeg likt meg så godt at jeg har blitt her, sier han.

En utrolig villmark

Og laksen er en hovedgrunn til at han fortsatt bor i USAs nordligste stat.

-  Jakt- og fiskemulighetene er så gode her, selv sammenliknet med Norge. Det er utrolig mye villmark, og mye mer fisk i elevene. Jeg gleder meg hele året til sesongen starter, forteller han.I Chena-elva, midt i Alaskas nest største by, er det ennå noen måneder til laksen kommer. Men etter et par kast, får Sven en halvkilos harr.

-  Ja, det var ikke den største fangsten. Men det er greit med litt trening før sesongen starter, sier han og ler.  Les mer på www.clearcreekalaska.com

NORSK ALASKAFISKER: Østfoldingen Sven Pedersen (30) bor i Alaska på grunn av jakt- og fiskemulighetene, og her har han bygd sine egne fiskehytter som han leier ut til turister.